reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

68cm i 6600g taki bilans na 9 miesięcy, też nie raczkujemy jak Asi Jasio, przy siedzeniu pediatra stwierdziła: za mała pupcia by można pewnie siedzieć, no i w nóżkach brak na razie przeciwwagi - wniosek będzie Wikunia siedzieć jak trochę się dotuczy
ale od paru dni pełzanie opanowane do tyłu i w kółko, do przodu próbując odepchnąć się, kuperek idzie do góry, czy to mogą być próby raczkowania? - zobaczymy

reklama
oj żebyś wiedziała że to najważniejsze! mi odwrotnie trudno wyobrazić większą córcię, ale jak widzę że jest rozchichrana i szleje po pokoju przewracając się pokonuje cały pokój, to się uspokajam

wrublik - no to Twoja nawet mniejsza od mojej!!! Alicja na 8 m-cy waga 6750g ;)

od jakiegos tygodnia Alicja jest w pelni mobilna. raczkuje jak szalona, podnosi sie przy meblach i nawet przesuwa sie. ogolnie jest tak zajeta swoimi nowymi umiejetnosciami, ze nawet przytulic sie nie ma kiedy :/

ulubionym zajeciem jest zjadanie butow :( zaczela juz rozumiec "nie wolno" i za kazdym razem nas sprawdza ;)

Gratulacje postępów Waszych dzieciaczków:)
U nas "nie wolno" już czas jakiś działa na Lenę, ale ostatnio jak to słyszy to robi oczy jak kot ze Shreka i....robi "pa pa"
Swobodnie już wstaje przy wszystkim czego się może złapać i próbuje się poruszać na boki, ale czasem jeszcze puszcza obie ręce i leci "na Małysza":p
Raczkuje jak jej się chce, najczęściej pełza z prędkością światła:p wygląda jakby płynęła:)
Ostatnim hitem jest zabawa z jakimkolwiek pustym pojemnikiem- dmucha do niego, buczy i śmieje się bo to fajne takie dźwięki :)

Aaa i mamy trzeciego zębola- tym razem górna jedynka:)

Ano własnie u nas tez juz 3 ząb, górna dwójka, i na tym koniec postępów...choc za jedna reke prawie juz biega ;-) Lolo w ogóle nie stał bez podparcia tylko jak sie puscil to poszedł...a Filip się przymierza do tego...coraz częściej...Ech...Papa, piatka, daje cześc, kosi kosi go smieszy ;-) Ale i tak dla mnie najpiekniejsze jest "mama". No i jak m ie nie ma to juz tak nie ryczy ale P. mówił, że łazi po całym mieszkaniu jak szalony, jakby mnie szukal..Cóż pewnie wlanie to robi ;-)Na razie stopnął i zajął się zebami ;-)

Gratuluję postępów i zębów. ;)
U nas jest już 5 zębów. Kilka dni temu go nauczyłam, żeby sam się częstował z paczki, miseczki lub pojemnika, gdy chce zjeść chrupka.

reklama
Bilans na 9 miesięcy u nas ma się tak :)
Alek ma 4 zęby (wszystkie jedynki)
waży 9700
raczkuje z prędkością światła
chodzi przy meblach, jeździkach i przesuwających się taboretach ;)
chwile stoi sam
zrobi kosi kosi
pokaże oko i nosek u lali
umie grać w piłkę (rzucanie mu najlepiej wychodzi)
lubi muzykę i taniec ;)
rozgadał się maxymalnie ale nikt go nie rozumie :p najlepiej wychodzi mu mama, tata, dziadzia, baba, bam bam(piłka)...

Do góry