reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

W zadnym razie...Lolo nie przesypiał nocek do dwóch lat!!!
FILIP TAŃCZY!!!!!!!
Jak to smiesznie wyglada bo lezy na brzuchu i sie kiwa do "Myjemy zęby" hi hi hi hi hi.A teraz nogi sie kiwaja ;-)
Teraz dzieciaki sie budą bo przezywaja to co się uczą w ciągu dnia a wrazeń to im nie brakuje ;-)

reklama
Igor, chwała Bogu, przesypia noce od 20 do 5 rano i później jeszcze do 6.30 albo nawet 7.30. Ale mleko koło 5 jest obowiązkowe.

Ja kładę Basię o 18:00 (kaszka 150 ml),
potem budzi sie ok 22:00 i jest mleczko (120 ml)
potem aż do 5:00 (mleczko 120 ml)
i 6:00-6:30 wstaje.
Uznaję to za całą nockę, ale pobudki sie zdarzaja jak wypadnie smok.

Ha-NN-aH, Basia ma całą noc smoka w buzi? Musi mieć niezły odruch ssania :) Pucek zasypia ze smokiem, ale tuż przed albo tuż po zaśnięciu go wypluwa. I jak się przebudza to już potem sam zasypia. Śpi często z otwartą buzią, więc smok nie daje rady się utrzymać w paszczy ;)

U nas jest kolacja o 19, potem kąpanie i o 20 Franek już śpi. Wstaje ok. 7-8, ale budzi się raz na jedzenie (czasem o 1, a czasem o 4 - takie dwie pory ma ;)). Wolałabym szczerze mówiąc, żeby wstawał o 6, ale zrezygnował z tego jednego posiłku...:/

Ewa buuuuuuuu zadraszczam...
U nas jak u Gabi potrafi sie budzić i 4,5 razy na pierś...Ogólnie zasypia k. 21 i wtaje o 6 a nocnych pobudek to ja juz nie mam siły liczyć....

Alicja tez wypluwa smoka. ale nocek tez nie przesypia :(((( zasypia ok 20, o 23 i 3 budzi sie na piers, a czasem jeszcze raz bez powodu ... chyba jak wroce do pracy, to padne :/

Gufi, nie padniesz :) Ja wstaję codziennie o 6, o 7 zaczynam pracę. W ciągu dnia mam krótkie przerwy na karmienie Pucka i godzinny spacer, czasem wychodzimy na pole dwa razy - ale wtedy Pucek śpi, a ja pracuję na jakiejś ławce w parku. Jak mam dobry czas, to kończę pracę o 17, a jak zły (np. teraz), to pracuję do północy. Chwilę potem zasypiam. Jest dobrze, jak Franek wstanie o 3 - zdążę chwilę pospać, a jeśli obudzi się o 1, to idę do niego na ślepo, w samym środku pierwszego snu.

Od października dojdą mi do tego zajęcia na uczelni (godzinę drogi od domu) od 15 do 20 raz w tygodniu + praca nad doktoratem.

W pobliżu żadnej babci, do najbliższej cioci pół godziny drogi (ale i tak średnio te ciocie stoją z czasem, żeby móc im Pucka podrzucić). Więc jeżdżę z nim wszędzie.

No i tak to się jakoś kręci. Człowiek do wszystkiego się potrafi przyzwyczaić ;)

Ano do wszystkiego..Nigdy nie zapomne zdziwionej miny znajomej, że ja z dwójką jade autobusem..I z wózkiem...I na usg bioderek Lolka zabieram...I w srodku zimy w mróz do banku i na zakupy z dwójka..I w ogóle "Czemu Ty zabiersza ich obu?'..A co połknac ich mam ;-)

reklama
Ja chciałabym napisać jak spi Hubert, ale boję się klątwy ;-) Zasypiamy około 20, o 6 210ml mleczka - tutaj ważna rola Tatusia, bo to on wstaje - a potem do 8-9 jeszcze jakieś małe spanko. Potem Hubert bawi sie w elektryka lub podróżnika, a ja jeszcze z jednym okiem zamkniętym dosypiam ;-) Także moje dziecko to raczej śpioch za rodzicami ;-)

Do góry