reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

U nas sie to sprawdziło ..;-)Lolo wołała tata mama nie chciał dłuuugo :-) a Filip od tyłu najpierw mobilnie potem gadajaco :-) ale na mama wiec moze bedzie Marysieńka :-)

reklama
Hanah jest taki zabobon, że jak dziecko pierwszo powie tata, to będzie syn, więc jeśli się sprawdzi to Twój mąż doczeka się syna. U nas już bez wołania mówi mama, gdzieś od dwóch tygodni, więc Bodzinka może urodzą się nam następne córki.
Hania jak miała 6 m-cy powiedziała pierwsze TATA więc uznaję to za zabobon. Wszytscy mówili że wywoła sobie brata hihihi.

edit:
więcej dzieci nie planuję ;)

Ostatnia edycja:
Mój to na razie "ej..ej..ej", "Daj.. daj.. daj" i takie tam krzyczy.
Ostatnio w tesco mąż cały zaczerwieniały pchał go w wózku, bo ten między regałami się darł "daj..daj..daj.." i co chwile wyrzucał zabawki z wózka :p

Nie mogę się doczekać pierwszego mama i tata :)

A dzieci jeszcze jakieś planuje :) :D

U nas też ciągle "daj", "nej", "dej" i plucie jedzeniem jak już nie chce ;-) Miałam nadzieję, że się akurat tego nie nauczy ;-) Dzisiaj rano nauczyliśmy się "kosi kosi". Najpierw składa ręce razem i macha góra-dół, żeby się rozgrzać, a potem już robi ładnie "kosi, kosi". Ohhh mój Słodziak ;-)

Ja od wczoraj wieczór widzę ząbki, ale jeszcze się nie przebiły. ;D Dziś skończyliśmy pół roku. Czas leci.

Hanah moży Ty nie planujesz, ale pisałaś coś, że mąż liczy na syna. ;)

Alicja siedzi juz dosc pewnie, podnosi sie z pollezacej pozycji do siadu i siega zabawki na siedzaco. za to czasem ja "zwiewa" ;)

za to za nic nie pali sie do raczkowania. wkurza mnie juz powoli, bo jak siedzi, to jest ok. jak ja poloze na brzuchu, to zaraz fik na plecy i zamiast kombinowac jak sie przesunac, to zaraz w ryk. i znowu trzeba ja sadzac :/

Dziękujemy serdecznie. ;)
Teraz patrzyłam to na dziąsłach pojawiły się dziury w miejscu, gdzie będą zęby, więc może w końcu jutro będę mieć zajączka.;)

reklama
Wszystkiego naj z okazji 6 miesięcy :)

Ja się nie mogę doczekać pierwszych ząbków Antka. Gryzie co się da.. Smoczka mam wrażenie, ze chce zjeść. Ślini się tak bardzo, że wiecznie mokry jest... a zębów nie ma.
A chciałam się zapytać czy wasze pociechy gryzły ewidentnie tam gdzie wyszły ząbki - z przodu? Mój mały wiecznie pcha wszystko do tyłu.. Tak jakby 4 miały wyjść :confused:. Najbardziej lubi szczoteczkę do zębów, bo może ją włożyć głębiej niż resztę gryzaków.

Do góry