reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

A u mnie przez całą ciążę kiedy już był spory brzuszek było tak,że jak wychodziłam z domu, poprzejściu kilku kroków, brzuch twardniał mi jak kamień ( skurcze Haxleya-Braxtona, czy jakoś tak??) , i drętwiała mi noga:). Prawa. Musiałam sie zatrzymywać. Tak jest do tej pory.
Teraz doszło koszmarne puchnięcie nóg, i od dwóch dni rąk.
Wczoraj ścisnął mnie ze dwa razy brzuch na dole,trzymało przez dłuższą chwilę, ale nie dopatruje sie jeszcze skurczów porodowych, może bąk się chciał przecisnąć :laugh2:
Brzuch mam wysoko, tak jak miałam, czopów żadnych ani widu ani słychu.

reklama
a ja sie budze zdretwiala. myslalam na poczatku ze to od niewygodnej pozycji ale w kazdej dretwieje. takie to juz uroki koncowki chyba:eek:

Dzidzia uciska na nerwy i stąd te mrowienia. Mi drętwieją co prawda ręce w nocy a nie nogi, ale jest to bardzo upierdliwe, bo muszę wstac i postac w pionie na 10 minut, bo jak się za szybko położę, to odrazu mnie znowu chwyta.

patrzcie, ja jak tylko cos zjem to ledwo koncze i juz mnie mdli, ale tylko chwile i nie az tak bardzo. To od kilku dni, do tego spac nie moge, jakos ciężko już, mimo ze brzuch mały całkiem. Do tego pobolewa mnie glowa i mały straaasznie mocno pcha nogi w ebra i w prawy bok ... boooolliiiii :(
a jeszcze tyle czasu.... i pewnie bedzie po terminie...

Ja dziś odbyłam podróz do Łodzi w dwie strony...i jeszcze musze się pouczyć...
Jestem trochę juz zmęczona tą ciązą, bo ciężkio mi jakoś...poza tym kaszel mnie taki już dopadł,ze mieśnie brzucha mnie bolą....:-:)tak: znowu mam skurcze łydek, nogi mi puchna, rece tez, a do tego sikam co poł godziny:-D:laugh2: Spac nie moge,brzuch mi w nocy twardnieje....eh:eek::eek: Jeszce dwa tygodnie i chyba wypchnę tego robaczka z mojego brzucha...bo nie wytrzymam...:tak:;-)

Ach Mysia23- wszystkie jestesmy teraz takie sAme....mnie po raz pierwszy dzis krzyz boli a termin mam za rowno 2 tygodnie i od poniedzialku za tydzien zaczne pic herbatke z lisci malin...podobno pomaga nam niecierpliwym i oczekujacym spotkania z malenstwem...ja w sumie jestem ostatnio bardzo cierpliwa i az tak bardzo mi sie ciaza nie dluzy ale nie chcialabym przenosic dluzej niz tydzien....

ja ostatnio jestem standardowo zamulona po tych lekach na obnizenie cisnienia:baffled: i glowa mnie strasznie boli... i doczekac sie nie moge kiedy Martyna zapragnie w koncu samodzielnosci:cool2:

Lil kate, jakie bierzesz leki na obniżenie cisnienia? Ja biorę od 14 tygodnia 3 razy dziennie Dopegyt i w ogóle mnie nie zamula, choc ciśnienie obniża skutecznie.

reklama
A nie obniżają Ci za mocno tego ciśnienia? Ja 3 razy dziennie muszę mierzyc, zapisywac i zanoszę lekarzowi na wizyty. Po lekach czuję się dobrze, jak nie wezmę to ciśnienie idzie w górę i wtedy czuję niepokój, umiem doskonale wyczuc, że to z powodu podwyższonego ciśnienia. Lakarz bada mi, czy nie za nisko ciśnienie mi spada, bo wtedy są nieprawidłowe przepływy. Ale u mnie jest wszystko ok.

Do góry