reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

Smaruję sobie brzuch antycellulitisowym kremem, ale mi się rozstępy nie robią teraz, bo nie mam za bardzo skóry naciągniętej, za to mam pełno starych rozstępów po poprzednich ciążach.

reklama
stopy tez mi puchna:baffled: - chyba tak bo od dwoch miesiecy juz chodze w butych o rozmiar wiekszy!!! a swedziec tez czasem jak tak leze w lozku i probuje zasnac...moze to nerwowe swedzenie?

ja uzywam balsamu do ciala nawilzajacego albo odzywczego dove, maz kupil mi tez ostatnio specjalny olejek dla ciezarnych ale mi sie wydaje ze te rozstepy ciazowe ze tak powiem i tak wychodza chyba po porodzie jak skora zaczyna zwisac...a nie w trakcie ciazy...a moze sie myle? co powiedza doswiadczone kobitki? (ja w sprawie rozstepow poza brzuchem i owszem, tez jestem doswiadczona i to bardzo---niestety-mam je juz od dawna i juz sie nawet nie przejmuje nimi..;-) ) ale te mi w zupelnosci starcza i cieszylabym sie jakbym nowych nie dostala...

Echhhhh... no i wykrakałam :sad: Ledwo to napisałam, poszłam się myć i przypadkiem w lustrze zobaczyłam coś dziwnego... coś, co wczoraj już było ale myślałam że odgniotłam się od leżenia ale nieeee... :baffled: Powyskakiwały mi takie podłużne czerwone plamy na obszarze jakieś 10x15cm i jest ich całe mnóstwo :szok: :wściekła/y: jak je rozciągnę to bledną a jak ścisnę to robią się z nich takie rowki... no rozstępy JAK W PYSK STRZELIŁ!!!!!:angry: :growl:
W dziwnym miejscu zaczęły się robic... nie na brzuchu gdzie skóra jest bardzo napięta, tylko z tyłu w górnej części pośladków po obu stronach, a tam się akurat niczym nie smarowałam :sad: :sad: :sad:

Poza tym to znowu spać nie mogę :baffled:

mi tez puchna stopy bardzoooooooooooo i w tym jedna bardziej i okropnie swedzi
zalecenia: dieta bez solna nogi do góry i jak najwiecej lezec z tymi nogami
i jeszcze biore 3razy po 2 magnez i 2 po 1 detralex bo mam jeszcze zylaki
mozna smarowac mascia która zawiera heparyne np. lioton1000 tez daje ulge

no i kontrola cisnienia konieczna przytym bo mi strasznmi skacze tz za duze mam obwodowe bo ponizej 110 nie schodzi

a co do swedzacego brzuszka to tez mnie swedzi bardzo próby wątrobowe mam porobione wiec to nie holestaza tylko dzidza uciska na wątrobe i dlatego tak swedzi brzuch tak mnie poinformowano w czwartek w szpitalu

Obrzęk nóg i dłoni po nocy niestety niewiele się zmniejszył. Nadal baloniki. Zważyłam się wczoraj w nocy - 2 kg więcej w ciągi 3 dni :szok: Jak nic wyśle mnie lekarka do szpitala, bo w piątek mam wizytę. W pierwszej ciąży miałam gestozę, więc boję się, że mi nie odpuści. I to cholerne swędzenie stóp i dłoni jest nie do wytrzymania :wściekła/y:

Na razie od rozstepow jestem wolna, owszem mam jakies stare na tylku przed lat, ale nic nowego sie nie pojawia, tak przynajmniej twierdzi moj "mąż".
Nogi, puchną, a jakże, ale nie siedze na kanapie z wyciagnietymi kopytkami, tylko ciagle szperam za czyms w necie.
Z korkami do uszu spie dobrze. Dzis wczesniejsza pobudka przez wczorajsza akcje - szpital. Liczyc ruchy malej. No plumka sobie, nie intensywnie, ale cos sie tam dzieje...
Juz chce zeby ze mnie wyszla, bo chyba wiecej krzywdy jestem jej w stanie zrobic jak jest w moim brzuchu niz poza nim :-(
Wypilam red bulla wczoraj. Wariatka..... :-(

Mi od wspominanego wyjazdu nogi zaczęły puchnąć. Najgorsze jest to, że zostawiłam sobie tylko dwie pary butów i nie jest mi w nich najwygodniej. Mam wrażenie jakby nogi urosły min. o jeden rozmiar. Pewnie gdybym siedziała w domu na d..., nie byłoby takich sensacji. ale mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, ze nie da się siedzieć bezczynnie. Wczoraj w nocy musiałam ściągać pierścionki, bo miałam wrażenie, że krew mi do palców nie dociera. Masakra:baffled: . Zostawiłam sobie tylko obrączkę, ta na szczęście nie uciska, ale nie wiem czy też nie trzeba jej ściągnąć.

Ja profilaktycznie sciągnęłam obrączkę już jakś czas temu, bo w pierwszej ciąży już myśleliśmy, że będzie trzeba ciąc, jak z dnia na dzień gwałtownie spuchłam. Obyło się bez cięcia, ale zciąganie jej zajęło mi chyba ze 2 godziny, choc palec miałam nasmarowany mydłem, potem myślałam, że mi odpadnie, atk mnie bolał.

reklama
oj ja tez tak mnialam w poprzedniej ciazy zalozylam sobie obraczke gdy szlam do lekarza a po powrocie nie chciala zejsc tez juz mialam wizje ciecia jak sie wtedy przestraszylam :tak: wiec teraz jak tylko czuje ze zaczynaja puchnac mi raczki to odrazu sciagam zeby nie ryzykowac
a nogi na wieczor to jak balony wygladaja tak puchna najgorzej jest po calodniowym chodzeniu:tak:

Do góry