reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

lil kate zazdroszczę Ci tych wskazań lekarskich :laugh2: My niestety od dłuższego już czasu mamy zakaz :baffled: Co do porodu - ja na razie podchodzę spokojnie - moja teściowa mówi (a to bardzo mądra kobieta jest, więc jej wierzę :tak:), że teraz to już nie mam czego się bać, bo właściwie nie mam wyjścia - jest w środku maluch, to jakoś musi wyjść ;-)

reklama
Mmmm, super Ci Lil Kate, jak zatęsknię to też powiem ze to zalecenie lekarza:) Na razie jak pomysle o tej gimnastyce to mi sie odechciewa... tak zle, tak nie dobrze, tak lapie skurcz w noge, a tak brzuch uciska....
Języczek to tak, owszem, czemu nie, ale to chyba sie kłóci z zaleceniem lekarza, bo nie o sam orgazm przeciez chodzi tylko o to co zawiera sperma, tak?
Dziewczyny, owszem, bolą mnie plecy, ale znacznie mniej gdy jestem wyspana. Zanim stosowalam korki do uszu, miewalam nocki nieprzespane, i dzionki fatalne z powodu bólu pleców, i wieczorey fatalne z powodu bólu pleców i znow nocki nie przespane. Teraz sie wysypiam, wiec wszystkie miesnie mi sie w nocy rozluzniaja, wstaje jak nowo narodzona. A napiecia ktore sie nazbieraja za dnia, znow oddam łóżku nocą. Śpię bo mam korki :) Nikt mi nie chrapie, nie budzi mnie lodówka, ani nic innego, tylko siku :) raz w ciagu nocy. O 5. Mam plecy wyzej niz nogi, a glowe wyzej niz plecy, i spie zgodnie z zaleceniem - na lewym boku. Mam zrobic zdjecie mojego legowiska?
I wiecie co? Rodzić mam za dwadziescia dni, a skórczów żadnych nie odczuwam, ani jednego. Cos może byc nie tak? Nurtuje mnie to.

Ja co prawda mialam dwie zaplanowane cesarki,ale dzieciaki donosilam do samego konca i zadnych skurczy nie czulam.nie zawze przeciez one sie pojawiaja.Mam duzo mlodszego brata i lekarze czekali az 3 tygodnie:szok: po terminie az sie sam urodzi.Nareszcie podali mamie oksytocyne i urodizla po 10 godiznach faceta 4800:szok: :szok: :szok: .Wody podobno byly juz zielone.Teraz chyba tyle nie czekaja na szczescie(to bylo 17 lat temu).

o rany boskie 4800 !!!!!!!! twoja mama to chyba święta kobieta ze takiego wielkoluda dźwigała :)
ja poki co mam ponad miesiac a skurcze mam od 5-tego meisiaca, i ostatnio coraz bardziej bolesne. A w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, i rodzilam 2 tyg po terminie. teraz wszystko jest inaczej, zupelnie wszystko i szczerze nie mam pojecia kiedy urodze.

lil kate, moj maz prosi o numer telefonu do twojej lekarki;-) , bo tez by chcial zebym miala takie zalecenia:-D :-D :-D Ja tez bym chcialaaa!!!!!

no z tym terminem to nigdy nic nie wiadomo...ja mam nadzieje urodzić trochę wcześniej niż 20 lutego...coraz ciężej mi jest z tym brzuszkiem:tak: ale męża jeszcze prosić nie bede by mi pomógł:-) bo troche za wczesnie

reklama
Mi stopy nie puchną... ale to chyba dlatego, że większość dnia spedzam na kanapie z nogami na wysokości bioder, a swędzi mnie czasem brzuszek gdy skóra jest zbyt sucha :dry:

A właśnie, używacie czegoś na rozstępy? I czy zaczęły się Wam już może robić??? Okropnie nie chciałabym żeby mi się porobiły, celulit mi w zupełności wystarczy :errr: Na razie (tfu, tfu odpukać!) jeszcze nie mam rozstępów, codzienie smaruję się oliwką dla dzieci.

Do góry