No to jestem na zwolnieniu do wtorku, dziś rano już prawie nie mogłam mówić, zapalenie krtani mam. Zastanawiam się, czy tą infekcję nie spowodowała ta nieszczęsna ość, wyczytałam coś, o czym wcześniej nie miałam pojęcia - ości ryb zawierają dużo bakterii, więc jak się wbije, to należy ją szybko usunąć, bo może spowodować zakażenie. I okazuje się, że nie wolno ości przepychać chlebem, w większości przypadków się udaje, ale może się zdarzyć, że wbije się głębiej w ciało albo przesunie się na krtań, a to już nie jest za ciekawe. Najlepiej, jeśli ości nie można usunąć samemu pensetą, należy udać się pilnie do szpitala. Ja z tą ością chodziłam przynajmniej dobę, jak nie dłużej, bo była w takim miejscu, że przy przełykaniu nie kłuła, tylko czasem ją czułam jak głośniej coś powiedziałam, a od zeszłej soboty boli mnie gardło i ból właśnie zaczął się dokładnie od miejsca, gdzie ość była wbita.
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
o rany Kasiad zdróweczka!!! z tego co piszesz to faktycznie mogło to być spowodowane ta oscią nieszczęsną
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Kasiu, powrotu do zdrowia
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
ale mnie język boli aż gadać nie mogę.wyskoczył miz boku tak bardziej w głębi taki biały pryszcz no i nie mogę nawet swobodnie śliny przełykać bo mnie boli okropnie.
macie na cos takiego jakieś sposoby??
Może to aft.
Jak miałam na wewnetrznej stronie wargi to smarowałam rozgryziona(rozłupana )wit.C,podobno kwaśne środowisko zabija takie paskudztwo.
Na aftę najlepszy jest aftin - można kupić w aptece za parę groszy, posmaruje się kilka razy i problem znika, najczęściej 1-2 dni wystarczy. Aftin jest jak dla mnie obrzydliwy w smaku, ale leczy szybko i skutecznie.
agusia9915
Matka wariatka
nie mam pojęcia co to ale jeśli faktycznie afta to zakwasić środowisko
mnie natomiast boli żeby nie napisać napi..... głowa (od 4 dni )
nie wyrobie zaraz
mnie natomiast boli żeby nie napisać napi..... głowa (od 4 dni )
nie wyrobie zaraz
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Niestety dzis obudziłam sie opuchnieta,palce nóg i rąk,więc bede kisic sie w domu...uroki końcówki ciazy.ze względu na ciśnienie,mam unikac chodzenia w upale...z reszta w ogóle nadmiernego chodzenia i przemeczania sie.
Na szczęście na balkonie niedługo bede miała cień....
Na szczęście na balkonie niedługo bede miała cień....
Ostatnia edycja:
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Rozlaka współczuje tej koncówki ciązy w takim upale, musi ci byc mega cięzko. Dbaj o siebie!
a ja dziś mega niewyspana, HUbek od 4.45 sie co chwile budził, musiałą przy nim siedziec, nie wyrabiam juz dziisaj. Wasze dzieic też tak niespokojnie śpia jak te upały są?
bo Hubek tak, ale tylko w nocy, a w dzien moze spac skubaniec jeden. teraz jeszcze mama mi pisała, że sobie Hubek spi w najlepsze
a ja dziś mega niewyspana, HUbek od 4.45 sie co chwile budził, musiałą przy nim siedziec, nie wyrabiam juz dziisaj. Wasze dzieic też tak niespokojnie śpia jak te upały są?
bo Hubek tak, ale tylko w nocy, a w dzien moze spac skubaniec jeden. teraz jeszcze mama mi pisała, że sobie Hubek spi w najlepsze