reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

No to jestem na zwolnieniu do wtorku, dziś rano już prawie nie mogłam mówić, zapalenie krtani mam. Zastanawiam się, czy tą infekcję nie spowodowała ta nieszczęsna ość, wyczytałam coś, o czym wcześniej nie miałam pojęcia - ości ryb zawierają dużo bakterii, więc jak się wbije, to należy ją szybko usunąć, bo może spowodować zakażenie. I okazuje się, że nie wolno ości przepychać chlebem, w większości przypadków się udaje, ale może się zdarzyć, że wbije się głębiej w ciało albo przesunie się na krtań, a to już nie jest za ciekawe. Najlepiej, jeśli ości nie można usunąć samemu pensetą, należy udać się pilnie do szpitala. Ja z tą ością chodziłam przynajmniej dobę, jak nie dłużej, bo była w takim miejscu, że przy przełykaniu nie kłuła, tylko czasem ją czułam jak głośniej coś powiedziałam, a od zeszłej soboty boli mnie gardło i ból właśnie zaczął się dokładnie od miejsca, gdzie ość była wbita.

reklama
ale mnie język boli aż gadać nie mogę.wyskoczył miz boku tak bardziej w głębi taki biały pryszcz no i nie mogę nawet swobodnie śliny przełykać bo mnie boli okropnie.
macie na cos takiego jakieś sposoby??

ale mnie język boli aż gadać nie mogę.wyskoczył miz boku tak bardziej w głębi taki biały pryszcz no i nie mogę nawet swobodnie śliny przełykać bo mnie boli okropnie.
macie na cos takiego jakieś sposoby??

Może to aft.
Jak miałam na wewnetrznej stronie wargi to smarowałam rozgryziona(rozłupana )wit.C,podobno kwaśne środowisko zabija takie paskudztwo.

Na aftę najlepszy jest aftin - można kupić w aptece za parę groszy, posmaruje się kilka razy i problem znika, najczęściej 1-2 dni wystarczy. Aftin jest jak dla mnie obrzydliwy w smaku, ale leczy szybko i skutecznie.

nie mam pojęcia co to ale jeśli faktycznie afta to zakwasić środowisko

mnie natomiast boli żeby nie napisać napi..... głowa (od 4 dni )
nie wyrobie zaraz

nie wiem co to było ale kupiłma coś takie ziołowego na takie boleści nie aftin. no i pomogło na drugi dzień już nie bolało a teraz to już całkiem tego nie ma.

Niestety dzis obudziłam sie opuchnieta,palce nóg i rąk,więc bede kisic sie w domu...uroki końcówki ciazy.:confused:ze względu na ciśnienie,mam unikac chodzenia w upale...z reszta w ogóle nadmiernego chodzenia i przemeczania sie.
Na szczęście na balkonie niedługo bede miała cień....

Ostatnia edycja:
reklama
Rozlaka współczuje tej koncówki ciązy w takim upale, musi ci byc mega cięzko. Dbaj o siebie!

a ja dziś mega niewyspana, HUbek od 4.45 sie co chwile budził, musiałą przy nim siedziec, nie wyrabiam juz dziisaj. Wasze dzieic też tak niespokojnie śpia jak te upały są?
bo Hubek tak, ale tylko w nocy, a w dzien moze spac skubaniec jeden.:dry: teraz jeszcze mama mi pisała, że sobie Hubek spi w najlepsze

Do góry