reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

Ja od 2 dni już bez środków przeciwbólowych, więc chyba się goi chociaż jeszcze niezbyt ciekawie to wygląda :tak: chyba juz pisałam kiedyś, że dopóki nie umieram, to do lekarza mi za daleko :zawstydzona/y::-p Najgorsze były 2 pierwsze dni, bo nie miałam jeszcze ketonalu i tramalu, więc dosłownie wyłam z bólu, ale potem z tabletkami juz nie było tak tragicznie żebym płakała z bólu ;-) a swoją drogą jak ktoś ma tendencje do zapalenią zębodołu, to po ekstrakcji powinni mu od razu zszywać ranę, zamiast narażać pacjentów na taki ból :-(

reklama
Ja niestety ostatnio coraz częściej ma bole migrenowe...i czasem to trwa parę minut, ale tak silnie mnie boli, że nierzadko wymiotuje...i dzisiaj też sie trochę pomęczyłam...:-(

Irtasiu, życzę, żeby mięśniak wyleczył się farmakologicznie :tak:

Joasiek, Ty to lubisz ekstremalne jazdy :szok: Ja wiele rodzajów bólu potrafię znieść, oprócz właśnie bólu zębów. Jak tylko trochę mnie boli, panikuję i do dentysty, choć gacie mam pełne strachu przed każdą wizytą. Suchy zębodół miałam raz, niestety pani chirurg szczękowy również mi przebiła się do zatoki kopiąc w dziąśle (miałam sam korzonek do usunięcia), u mnie to skończyło się półroczną męczarnią i w efekcie operacją czyszczenia zatok szczękowych i zamknięcia przetoki oralno-zatokowej na chirurgii szczękowej :baffled: Nikomu nie życzę takich przeżyć :no:

Mysiu, ja też mam czasem takie okresy, że migrenę mam co chwilę, zupełnie nie wiem od czego to zależy.

Ja juz normalnie oszaleje z tymi lekarzami dzis poszlam do lekarza bo mnie nerka zaczela bolec to mi kazal odstawic antybiotyk i niedal nawet zamiennego a mam takze zapalenie blony sluzowej macicy i obrzekniety jajnik przez to , pytam sie go o tego miesniaka a on mi na to ze to endometrium czy endometrioza juz nie pamietam dokladnie co mi powiedzial , tylko nierozumie bo blona sluzowa jest na okolo macicy normalnie miedzy 10 a 12 mm mi nawet tego nie mierzyl tylko mialam w macicy kolo wielkosci ponad 3 cm (w czwartek wziol to za ciaze)i normalnie zwariowalam bo juz niewiem co mi dolega:shocked2: wysiadam juz nerwowo :shocked2::-(

Ostatnia edycja:
:-(przy endometriozie masz torbiele
tu masz o endometriozie
Endometrioza to inaczej zewnętrzna gruczolistość macicy. Polega na powstawaniu małych, owalnych, torbielkowatych guzełków z komórek błony śluzowej wyściełającej macicę (endometrium). Charakterystyczną cechą tych guzków są niewielkie odbarwione blizny.

a przy zapaleniu najczesciej krwawienie i silny bol podbrzusza inaczej nazywane właśnie endometrium:tak:
wiem bo i jedno i drugie miałam(miewam)
tyle ze na endometrioze nie antybiotyki a raczej hormony :cool2:a przy zapaelniu sluzówki ...antybiotyk ja brałam po zabiegu 3 miechy

:-(przy endometriozie masz torbiele
tu masz o endometriozie
Endometrioza to inaczej zewnętrzna gruczolistość macicy. Polega na powstawaniu małych, owalnych, torbielkowatych guzełków z komórek błony śluzowej wyściełającej macicę (endometrium). Charakterystyczną cechą tych guzków są niewielkie odbarwione blizny.

a przy zapaleniu najczesciej krwawienie i silny bol podbrzusza inaczej nazywane właśnie endometrium:tak:
wiem bo i jedno i drugie miałam(miewam)
tyle ze na endometrioze nie antybiotyki a raczej hormony :cool2:a przy zapaelniu sluzówki ...antybiotyk ja brałam po zabiegu 3 miechy
no a ja wzielam az zaledwie pare sztuk tych antybiotykow i nerka mnie zaczela bolec. A czy te torbiele sa w macicy bo ja wlasnie mam w macicy co wziol najpierw za ciaze potem za miesniaka a teraz zas nastepna diagnoza:shocked2: co bys mi poradzila mam sie udac gdzies indziej:confused:

irtasia a Ty miałaś wogóle usg robione? Od dawna już mam wrażenie, że lekarze tam u Was są jakby to powiedzieć.... za bardzo wyluzowani chyba... i za mało się przykładają do swojej roboty :no:

irtasia a Ty miałaś wogóle usg robione? Od dawna już mam wrażenie, że lekarze tam u Was są jakby to powiedzieć.... za bardzo wyluzowani chyba... i za mało się przykładają do swojej roboty :no:
Mialam w czwartek robione usg i najpierw mi powiedzial ze w ciazy jestem to jeszcze sie z nim klucilam ze nie jestem ale on musial zrobic test ktory wyszedl i tak negatywny no to powiedzial ze to miesniak bedzie a dzis jak poszlam to nie robil mi usg tylko badal brzuch to stwierdzil ta jakas endometrioze:shocked2:i pogadali z wariatami i kazal odstaweic antybiotyk to niby jak mi ma minac teraz te zapalenie:confused:

Też takie odnoszę wrażenie.:baffled:

Irtasia,ja bym poszła do innego lekarza.:tak:

reklama
Joasiek, Ty to lubisz ekstremalne jazdy :szok: Ja wiele rodzajów bólu potrafię znieść, oprócz właśnie bólu zębów. Jak tylko trochę mnie boli, panikuję i do dentysty, choć gacie mam pełne strachu przed każdą wizytą. Suchy zębodół miałam raz, niestety pani chirurg szczękowy również mi przebiła się do zatoki kopiąc w dziąśle (miałam sam korzonek do usunięcia), u mnie to skończyło się półroczną męczarnią i w efekcie operacją czyszólczenia zatok szczękowych i zamknięcia przetoki oralno-zatokowej na chirurgii szczękowej :baffled: Nikomu nie życzę takich przeżyć :no:

Kasiad to co opisałaś brzmi jak jakiś koszmarny koszmar, zwłaszcza że sama mam wielkie problemy z zatokami i tendencje do zapalenia zębodołu, a jak sobie te 2 rzeczy do kupy poskładam toooo.. :baffled::szok::baffled::szok::baffled: Nie no, nie lubię takich jazd... i też ból zębów jest dla mnie najgorszym z mozliwych, dlatego jak mnie w nocy z pn na wtorek zaczęło ostro boleć, to zaraz o 8 rano we wtorek pobiegłam do dentysty. I co z tego jak i tak się musiałam nacierpieć, bo trafiłam na konowała :baffled:

Do góry