reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak się bawia nasze dzieci

reklama
Fakt, że lokomotywka Tuwima po ślunsku, ale skumać nie jezdem w stanie:-p

Ale nam się wątek nawiązał, kto da jeszcze:-D:-D:-D:-D:-D

Czarna magia nawet przeczytac nie wiem jak ale powiem wam ze kaszubow tez jest bardzo trudno zrozumiec. Moj wujek ozenil sie z kaszubka i jeszcze ona mowila po polsku ale jej rodzice tylko po kaszubsku. To tak jakby w innym jezyku mowilinic a nic nie podobny do polskiego:tak::tak::tak::tak:

To fakt, kaszebski jest pokręcony.
Moja mama była kiedyś czas jakiś na kaszubach, jako kierowniczka kolonii. Przez 2 miesiące nauczyła się z nimi jako tako gadać, więc poniekąd byli w szoku, że tak sprawnie jej poszło.

Maju Masz rewelacyjne zdjęcie w podpisie :-D

Czarna magia nawet przeczytac nie wiem jak ale powiem wam ze kaszubow tez jest bardzo trudno zrozumiec. Moj wujek ozenil sie z kaszubka i jeszcze ona mowila po polsku ale jej rodzice tylko po kaszubsku. To tak jakby w innym jezyku mowilinic a nic nie podobny do polskiego:tak::tak::tak::tak:

Ja mam rodzinę na Kaszubach, ale oni są napływowi. Za to ich znajomi są rodowici i jak zaczną specjalnie gadać po swojemu to dla mnie to brzmi jak chiński ;-);-):-D:rofl2:

To fakt, kaszebski jest pokręcony.
Moja mama była kiedyś czas jakiś na kaszubach, jako kierowniczka kolonii. Przez 2 miesiące nauczyła się z nimi jako tako gadać, więc poniekąd byli w szoku, że tak sprawnie jej poszło.

Bo ponoć kaszub ze ślązakiem się szybciej dogada niż cała reszta rodaków :rofl2::-D:rofl2:

reklama
Sorki :zawstydzona/y: Ale gafę strzeliłam :zawstydzona/y: Ale czasem mam problem ze stwierdzeniem gdzie jaki jest region. Piła np. geograficznie należy do Pomorza i znajduje się w Wielkopolsce :-p

Do góry