reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak się bawia nasze dzieci

Xandii ... fotki bomba. Z Ewelki śliczna mała modelka :-):-):tak: ... że też ona pozwala się tak przebierać :-D:-D:-D

Martuchaa ... Nikolasek w podpisie powalający :-):-):tak:

reklama
Ostatnio czytałam na wątku dla młodych mam jak dziewzyna pisała, że idzie z cóką na pole, kilka razy o tym polu i polu pisała, pomyślałam, że mieszka gdzieś na wsi hahahahahahaha, a tu takie buty:-D:-D. U nas się wychodzi na dwór i je mielone:-D.
A o sipie pierwsze słyszę:-D.
Xandii, świetne zdjęcie, ja kiedyś Wam pokaże jak Hania robi czystkę w swojej szafie. Otwiera i 2 półki na dole wyrzuca, przebiera, przymierza, a co jej się nie podoba wyrzuca do śmietnika:szok::-D:-D.

a CO wY TAKIE MIASTOWE żE KOPYRTKóW NIE ZNAłYśCIE :-p:-p:-p:-p:szok::-D:-D:-D:-D:-D

Ja znam określenie wykopyrtnąć się, ale to oznacza wywalić się :-D

No tak, Tika my na spacer chodzimy na pole na nogach, jemy sznycle i nie pamiętam co jeszcze.
One chodzą na piechotę na dwór i zjadają mielone:-D:-D:-D:-D

My też chodzimy na dwór i jemy mielone :tak: Ale w Wielkopolsce używa się różnych sfortmułowań i to w zależności, w której części regionu się mieszka :tak: Ja wiem co to tytka (papierowa torebka), szwamka (z niemieckiego gąbka), koziołek, firlejka i montewka to to samo itp.

Monia, ja z tych wszystkich rzeczy wiem tylko co to szwamka:-D:-D. A spotkałam się na studiach z ludźmi, którzy nie wiedziele co to kortówka:-p. Opowiedzcie jeszcze o jakiś regionalnych słowach i tradycjach, to ciekawe jest:-D.

hihi,fajnie nie niby wszystkie po polsku gadamy a sie dogadac nie idzie:-D:-D:-D
ja tez jem mielone,biegalam na podworku i sipe tez znam:tak:;-)

reklama
Do góry