reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Kinia- dzieki za info że Nordea ma taką atrakcyjna oferte ...dobrze wiedziec :tak::-Dmoże my tez taki manewr zrobimy jak Wy ....sama nie wiem...a Wy bierzecie kredyt konsolidacyjny tak?

reklama
a co do kredytu :-): więc chyba przewalutowanie będzie droższe niż ponieść ryzyko kursowe :-p

nam wypłacą w dwóch ratach: jedna na spłatę pko bp, a drugą jak pko wystawi zaświadczenie o całkowitej spłacie zadłużenia.

Karolka, ja tak do końca nie wiem, czy zasady tego kredytu są jak konsolidacyjnego, bo konsolidacyjny obejmuje spłatę kilku kredytów, a my spłacimy stary i dostaniemy tzw wolne środki.

A w Nordei dostaliśmy dobre warunki, bo poszliśmy do nich z warunkami pko i podbili je :cool2:

Kinga - my też taki mały szantaż planujemy na wiosnę:tak:, z tym, że naszym celem jest zostać w naszym banku tylko na lepszych warunkach, bo odliczamy sobie podatkowo odsetki od kredytu:-p

a Wy nie odliczacie? - bo jeśli tak to zmiana banku powoduje utratę tej ulgi podatkowej

Nie odliczamy odsetek, bo można je odliczyć tylko wtedy, gdy kupiło sie nowe mieszkanie lub buduje dom, a my ... niestety... staroć mamy :-D

AniuM - oby odstawienie poszło gładko, a może akurat pójdzie łatwo, no ale trzeba byc do tego przygotowanym i pozytywnie nastawionym - jak do każdej zmiany (ja już odstawiłam butlę w dzień - ojojoj, teraz przygotowuję sie psychicznie i fizycznie na odstawienie porannej butli mleka - ale tu zadziałam pewnie dopiero w nowym lepszym roku :p )
ja nie wiem co to znaczy, bo mnie odstawiały dzieciaki :)

nawet one nie mogły mnie znieść :p

reklama
azik ja idę z jagodą do logopedy, bo moje maleństwo wogóle nie mówi, ba wogóle nie składa nadwet rzadnych sylab...więc ani baba, ani mama ani taka....po prostu głucha cisza...bardzo mnie to martwi, bo ona nie tylko w mówieniu odstaje od rówieśników :-(

Do góry