reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

onna, mnie wychodzi, że do zapłodnienia doszło 9,10 grudzień więc podobnie jak tobie.

hmm... to ciekawe... bo wg testów owu, ja tez owulację miałam 9 grudnia:-) ciekawe skąd te rozbieżności w terminach??? aaa... tak w ogóle- to chyba nie wspominałam...wg usg termin mam na 29 sierpnia...

aqua- oby tak dalej:tak:

reklama
onna, mnie wychodzi, że do zapłodnienia doszło 9,10 grudzień więc podobnie jak tobie.

hmm... to ciekawe... bo wg testów owu, ja tez owulację miałam 9 grudnia:-) ciekawe skąd te rozbieżności w terminach??? aaa... tak w ogóle- to chyba nie wspominałam...wg usg termin mam na 29 sierpnia...

aqua- oby tak dalej:tak:

oj dziewczyny współczuję wam tych mdłości :-(

ja nie miałam w poprzedniej ciąży i teraz tez nie mam :tak: ale zeby nie było tak pięknie, to prawie codziennie mam wzdęcia i czuje sie ciągle pełna, nawet jak burczy mi w brzuchu :baffled:

was odrzuca od mleka, a ja własnie przezuciłam sie na nabiał, za to nie moge patrzeć na moje ukochane słodycze :szok: a dzis obowiązkowo ogórkowa :tak:

no i ogólnie to dzis jestem strasznie połamana jak stuletnia babuszka :-(

ewa - ja wg lekarza też będe sierpniówka a nie wrześniówka ? no ale zobaczymy na początku zawsze są rozbierzności bo fasoliki różnie rosną - ja mam date ur 08.08.80 więc fajnie by było gdyby dzidziol urodził się 28.08.08 też by miał dużo ósemek no bo o 8 sierpnia nawet nie myśle bo zawcześnie

hmm... to ciekawe... bo wg testów owu, ja tez owulację miałam 9 grudnia:-) ciekawe skąd te rozbieżności w terminach???
u mnie jeszcze ciekawiej ... klasycznie i terminowo owulacja powinna pojawic sie 24 grudzien czyli w wigillie ale na 100% owulacja zaczela sie 15 grudnia (w moje urodzinki) czyli w "bezpiecznym" okresie :-D:-D:-D
no i bezpiecznie urodzinkowo zaszlam w ciaze ;-)

.No to jak o owulacji to i ja się przyłączę:tak:.

.Okres miałam 5-10 grudzień a owulacja 16 grudzień (zawsze mam około tydz.po okresie) no i jest fasolinka bądź groszek,z tym że lekarka powiedziała że dzień zapłodnienia się nie liczy przy określaniu terminu porodu tylko okres:baffled: nie jest to dziwne??? bo skoro wiem kiedy zaszłam w ciążę to chyba lepiej niż z okresu wyliczać:dry:.

.No i zazdroszczę wam tych usg bo tutaj dopiero w 12 tyg robią,czyli dopiero w Polsce się załapię bo koło 12 tyg to wylatujemy stąd.

.
.Okres miałam 5-10 grudzień a owulacja 16 grudzień
....
.No i zazdroszczę wam tych usg bo tutaj dopiero w 12 tyg robią,czyli dopiero w Polsce się załapię bo koło 12 tyg to wylatujemy stąd.
ja mialam okres 10 grudzien a owulacje 15 ... to dopiero surprise surprise ;-)

tak karolinna ja tez zazdroszcze usg ... choc wiem ze za czesto nie mozna ale kurcze juz bym chciala wiedziec ze wszystko ok itp ... a tak usg w 12tyd dopiero a midwife znow w 16 tyd ... wrrrrrrrrrrrr afryka czy co ?? :angry::angry::crazy::szok::no::wściekła/y:

a do polski juz na stale ??

reklama
ja mam date ur 08.08.80

aqua- super data:tak::tak: to by ci dzidziol niespodzianke zrobił, gdyby faktycznie urodził się 28:-D:-D
no i bezpiecznie urodzinkowo zaszlam w ciaze ;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nie jest to dziwne??? bo skoro wiem kiedy zaszłam w ciążę to chyba lepiej niż z okresu wyliczać:dry:

no nie... też się nad tym zastanawiałam:dry:choć w moim przypadku terminy i tak by sie pokryły, bo owulacje miałam książkową- 14 dnia przy 28-dniowym cyklu:tak:

Do góry