reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

ja mialam okres 10 grudzien a owulacje 15 ... to dopiero surprise surprise ;-)

tak karolinna ja tez zazdroszcze usg ... choc wiem ze za czesto nie mozna ale kurcze juz bym chciala wiedziec ze wszystko ok itp ... a tak usg w 12tyd dopiero a midwife znow w 16 tyd ... wrrrrrrrrrrrr afryka czy co ?? :angry::angry::crazy::szok::no::wściekła/y:

a do polski juz na stale ??

karolinna, isunia ja tez chcialabym juz byc po USG i zobaczyc, ze wszystko jest dobrze z dziecina - a tu jeszcze tyle dni czekania:-( Dzisiaj umowilam sie na termin - 27 luty !!! Caly miesiac :-:)-( A do midwife dopiero w marcu :-( Och....
Pozdrawiam goraco !

reklama
Dziewczynki Wy tu piszecie o owulkach co gdzie kiedy ja to sledzilam przez 7 miesiecy i nic i w koncu troche odpuscilam i jest fasolka
nie na darmo sie mowi ze trzeba wyluzowac
szkoda ze az tyle musialam dojrzewac do tego wyluzowania :sorry2:

.isunia i fiolet no to musimy sie wzajemnie wspierać:dry: . Ostatnio czytałam artykuł na wp.pl o kiepskiej opiece na Wyspach nad młodymi matkami:dry: i opisywali właśnie takie sytuacje.

.k_asia ja bym w sumie nie wiedziała kiedy mam owulację ale jak byłam kiedyś u giny to powiedziała że właśnie mam owulkę i zapamiętałam objawy i okazało się teraz że dobrze je zapamiętałam:tak:. Wyczekaliście sie trochę,wiec tym bardziej gratki z okazji zafasolkowania.

.isunia do Polski na stałe.

jak mozecie dziewczyny, zeby nie lubic mleka??? dla mnnie nic innego moze nie istniec, tylko mleko i przetwory. jak zaczelyscie pisac o tych ogorkach i ogorkowej to tak za mna chodzi zupa. niestety jeszcze miesiac musze poczekac i bede molestowac mame zeby mi zrobila na przyjazd.
isunia, fiolet, karolinna, moze nie macie takiej opieki w czasie ciazy jak w PL, ale koszmar to jest dopiero w Norwegii. tu tylko silni przezywaja, mam kilka znajomych z wysp, ktore mieszkaja w norwegii i kazda narzeka na sluzbe zdrowia tu i zawsze jak jada do siebie to robia profilaktycznie badania dzieciom

Dziewczynki Wy tu piszecie o owulkach co gdzie kiedy ja to sledzilam przez 7 miesiecy i nic i w koncu troche odpuscilam i jest fasolka
nie na darmo sie mowi ze trzeba wyluzowac
szkoda ze az tyle musialam dojrzewac do tego wyluzowania :sorry2:

k_asia a u umie bylo odwrotnie ... nic nie obserwowalam, bo owulacji nie powinno byc :tak::tak: rano odkrylam po wieczornych igraszkach hihi ... ale sie ciesze bo moj maz byl tak srednio nastawiony na pomysl rozrostu rodzinki wiec wpadka postawila go przed faktem i juz ... natura zagrala mu na nosie :-D:-D:-D siedzial liczyl chlop a i tak zle wyliczyl ... ale sie cieszy ...

hehe!!

a tak swoją drogą- kurcze jak dużo wrześniówek na obczyźnie:szok:

co racja to racja - ciężko by się nam było spotkać...
prawdę mówiąc nie spodziewałam się że za granicą są takie problemy z opieką nad kobietą w ciąży
narzekamy na sytuację u nas ale tam nie jest lepiej

ja miałam jakieś dziwne prześwidaczenie, ze poza granicami naszego pięknego kraju to wszystko jest OK, a tu lekkie zdziwienie...:szok:

Artemida masz racje, ciężko bybyło się spotkać;-)

Tampeza uwierz, MOŻNA NIE LUBIC mleka, zwłaszcza rano....:-D:-D

Isunia - ja to byłam święcie przekonana , że tym razme to na pewnoe nie zajde w ciąze, bo za wcześnie...., Normlanie zaćmilo mnie, że przecież i nasze jajeczka moga przeżyć troche dłużej i plemniki tak samo, dobra jestem nie ma co...;-)

reklama
Do góry