reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

reklama
Ja to mialam udar mozgu chyba:-D, bo bylam swiecie przekonana ze nie zajde.Bo to bylo zaraz po okresie i fizycznie niemozliwe.A to byl moj pierwszy okres,bo dopiero co skonczylam karmic i myslalam ze ten drugi to sie tylko zatrzymal:baffled:.Nawet przez mysl mi nie przeszlo ze tam mi cos w piekarniku rosnie:tak:.Mam nadzieje ze za dwa lata znow nie zrobimy takiej akcji:szok::-p.

Dziewczyny ja sie boje ze sie utucze jak potwor.Jak tylko 10 kg przytyje to juz bedzie jakies 75kg. A jak sie znam to 15kg zrobie bez wysilku:angry:.No glodomor sie zrobilam.

ja miałam jakieś dziwne prześwidaczenie, ze poza granicami naszego pięknego kraju to wszystko jest OK, a tu lekkie zdziwienie...:szok:

no nie... tez myśłałam, że służba zdrowia tylko u nas do kitu jest.

kicia- jedz, jedz...jak dzidzia potrzebuje:tak::tak: a o wage po porodzie to ty się nie bój, przy dwójce małych dzieci szybko zrzucisz:-D:-D

prawdę mówiąc nie spodziewałam się że za granicą są takie problemy z opieką nad kobietą w ciąży
narzekamy na sytuację u nas ale tam nie jest lepiej

ja miałam jakieś dziwne prześwidaczenie, ze poza granicami naszego pięknego kraju to wszystko jest OK, a tu lekkie zdziwienie...:szok:

no nie... tez myśłałam, że służba zdrowia tylko u nas do kitu jest.

dziewczynki ja sie smieje ze afryka az tak zle nie jest ;-)w polsce sa popularni prywatni lekarze wiec to mocno nakreca "opieke" nad ciezarna ale mam wrazenie ze czasem chodzi tylko o kase :baffled:
tu az tak zle nie jest ... leki od poczatku ciazy i rok po porodzie mam gratis (dostalam juz specjalny certyfikat :tak:) poza tym na poczatku ciazy gdy sie zglosilam zrobili mnostwo badan krwi w sumie juz nie pamietam na co ale miedzy innymi na rozyczke, hiv... ponadto w 16 mam mozliwosc testu krwi ktr moze wykryc zespol dawna ... oczywiscie kazde badanie tylko za moja zgoda... poza tym polozna widzi sie zadko na poczatku ciazy ale pozniej juz co 2 tyg a na koniec co tydz ... usg jest w 12 i 20 tyg czy pod koniec nie wiem ... mi sie wydaje ze pierwsze tyg traktuja po macoszemu poniewaz tu jest legalna aborcja ...
roznica jest taka ze ciaze prowadzi polozna z GP ... gina sie widzi bardzo zadko poniewaz gino jest specjalista i trzeba dostac skierowanie od poloznej ale jak sie bardzo uprzemy ze musze sie zobaczyc to da... ja bede miala taka wizyte z racji PCOS oraz problemow w pierwszej ciazy ... no i porod, polozna spytala mnie co dostalam w czasie tych moich nieszczesnych 13 godz meczarni na bol... jak powiedzialam ze nic to zrobila wielkie oczy ... TU NIKT NIE RODZI BEZ ZNIECZULENIA i jest ono gratis ... nasz szpital podobno jest ok ale to maly szpitalek miejski - mam do niego 5 min samochodem... najgorsze sa te w wielkich miastach :szok:
takze sa plusy i minusy ... ja nie zachwalam ale tez nie potepiam ... wkurzam sie tylko bo przywyklam do czegos innego ;-)
ale sie napisalam sorrki

Ja to mialam udar mozgu chyba:-D, bo bylam swiecie przekonana ze nie zajde.Bo to bylo zaraz po okresie i fizycznie niemozliwe....

Dziewczyny ja sie boje ze sie utucze jak potwor.Jak tylko 10 kg przytyje to juz bedzie jakies 75kg. A jak sie znam to 15kg zrobie bez wysilku:angry:.No glodomor sie zrobilam.
kicia u mnie tez bylo zaraz po okresie :-D:-D;-) jak napisalam wczesniej "bezpiecznie" zaszlam w ciaze ... to sa wlasnie kalendarzyki hihi
mi gina po martynie mowila ze pierwsza owulacja po porodzie moze przyjsc nawet bez okresu, ze mozna nawet miec dwa razy owulacje, i karmienie nie ma nic wspolnego z brakiem owulacji ... ;-)

co do tycia tez sie boje ... bede szczera ... pamietam jak zalamana bylam po pierwszej ciazy 10kg nadwagi .... buuuuuuuu

no Isunia - czyli pomijając pierwszy okres ciąży to za granicą jednak jest lepiej... jeszcze wiele wody musi upłynąć zanim doczekamy się takiej opieki - może nasze dzieci jak będą miały swoje dzieci...

a ja przyszlam pomarudzic znowu :( Jakoś mi tak ciężko i smutno, ciągle nie wiem co z fasolką, zastanawia mnie,że lekarka jakos specjalnie mojej ciązy nie potraktowała, mimo mojego wieku. Nigdy w sumie nie miałam problemów, nie przechodziłam tez leczenia, w ciąże zaszłam normalnie... Chyba mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, bo normalnie to się trzymam, ale dziś bym ryczała od tej niepewności :(

a ja przyszlam pomarudzic znowu :( Jakoś mi tak ciężko i smutno, ciągle nie wiem co z fasolką(

No to witaj w klubie!!!!:-):-):-)

To jeszcze tu przylazłam tez sie troche powywnetrzac hehhee...............

Niby wiem, ze pozytywne nastawienie to zawsze połowa sukcesu, ale jednak.............to co mi sie tam w główce rodzi...........to juz inna sprawa............
i ciagle na przykład mam jakies durne sny.........

Wczoraj byłam u kolezanki, która urodzila raptem 5 tygodni temu............i tylko sie zdołowalam............laska młodziusienka 22 lata, wyglada juz jakby nigdy nie rodziła.........poród marzenie........trzy godzinki z wszystkim, z maluchem zero problemu.........fajnie nie???
I tak sobie mysle, ze trzeba było sobie za mlodu robic dzieci, pewnie lepiej bym to wszystko przeszła............a tak tylko ciagle mysle i mysle...........i sie dołuje.........

A kochane............Wy tutaj wszystkie mowicie o owu, a ja chcialam zapytac czy któras z Was miala ostatnia miesiaczke jeszcze w listopadzie???
Ewa cos ci sie termin przesunal z deczko............
Aqua jak to u Ciebie bylo??
Bo ja mialam ostatnia 25 listopada i wiem kiedy dokladnie zpłodzilismy malucha, bo nawet mezowi powiedzialam rano po...............ze wiesz:-):-)............kochanie chyba trafilismy w najlepszy dzien !!!! ale dokladnej daty tego wydarzenia nie pamietam........bylo to oczywiscie w listopadzie rowniez........

Aaaaaaaaa i jeszcze Aqua to Ty masz zyczenie, zeby maluszek sie urodzil 28 sierpnia???
TO BARDZO DOBRZE!!!!!:-):-):-):-) To jest swietna data, sama sie w tym dniu urodzilam hehehe..............i chyba jestem fajniusia..........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mysle, ze nasze dzieciatko tez mamuni zrobi prezenta i wyskoczy mamie na urodzinki!!!:-D:-D Jakos nie przewiduje, zebym w lato długo wytrzymała na tych tzw. ostatnich nogach jako pani słonica hehehe...........

Onna dawaj ty głowe do góry, z fasolką jest wszystko w porzadku, dobrze się rozwija i mama ma przestać się martwić :-)

Artemida prawda jest taka, ze chcemy dla naszych maluszków jak najlepiej, chciałybyśmy wszystko wiedzieć i niczym się nie martwić, tylko iśc do przodu. A opieka lekarska same wiecie, jest taka ze w małym szpitalu na peryferiach czasem jest wspaniala , a w wielkiej zachwalanej klinice do d...,

Życze Wam i sobie, abyśmy przez całą ciąże trafiały na kompetentne osoby, czy to będą lekarze, czy położne nie ważane, ważne aby otrafiły się wsłuchać w nasze lęki i odpowiedzieć na pytania jakich nawet nie zadałyśmy, a jakie mogłyby się urodzić w naszych zatraoskanych głowach mam, i abysmy całą ciąże mogły się cieszyć stanem tzw. błogosławionym... Bo jakby nie było, to że z dwoch różnych komórek urodzi się piekne zdrowe dziecko jest po prostu CUDEM:tak::tak::tak:

Znalazłam takie wierszyk:
Dziecko rodzi się przez matkę ....
Ale rownież matka rodzi się przez dziecko...

reklama
ajako ja mialam ostatnia miesiączke z 29/30 listopada, i tez bardz dobrze wiem kiedy fasolka rozpoczeła życie we mnie... i tak tylko po cichu mam nadzieję, ze lato nie bedzie zbyt uplane tego roku. Mój maciek zapytal mnie wczoraj Kochanie to od kiedy mam wypisać urlop na wrzesień ...powiedzialam że dam mu znać jak zaczne rodzić bo tylko wtedy będe wiedzieć na pewno ;-);-);-) FACECI:-D:-D:-D

Do góry