reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Ja wiem, że na wszystko przyjdzie czas :)
Co do mowy to u mojej córci jest tak, że jednego tygodnia było ciągle słychać "dzidzi", potem "tata" a teraz "mama".
No i dziś zauważyłam, że jak powiem do córci, żeby dała buzi to ślicznie przysuwa głowke, rozchyla troche usta i robi małego dziubka :D

kwiateczek - Dobrze, że moja Klaudia nie ma tak z tym żucaniem się na podłogę.
natomiast ma tak, że ogólnie potrafi doskonale wstać jak lezy na plecach ale jak w trakcie zabawy przewróci się to za chiny nie chce wstac tylko zaczyna płakac i ja musze ją podnieść.

migotka - Na głowie? Chciałabym zobaczyć jak to wygląda.

reklama
Aż miło popatrzec na maluszki, które już chodzą i mówią. Moja Zuzka jest wcześniaczkiem-urodziła się w maju 2008. Narazie nie chodzi -niedawno zaczęła siadać. A i mówi tylko dziadzia. Ale to chyba na jedzonko bo tyko w trakcie karmienia:tak: Poza tym robi papa, kosi-kosi i aku-ku:tak::tak:

No i my w końcu możemy pochwalić sie pierwszymi kroczkami. Przez 2 tygodnie próbowała mała sama sie przejść ale kończyło siena 2 kroczkach. Wczoraj ładnie przeszła spory kawałek. Nadal jednak chodzi jak lunatyk. Rączki do przodu żeby złapac się czegoś jak tylko dojdzie. No i chodzi kiedy ona chce a nie my. NIe za bardzo chce chodzić od jednego do drugiego rodzica na nasze prosby. raczej chodzi gdy czegos chce i ma dobry humor:tak: no i gdy jest kupę ludzi do oglądania i podziwiania jej wyczynów:tak:

Dziubek, cieszę się bardzo razem z Tobą z poczynań małej:-) moja też nie kwapi się do szybkiego chodzenia. Poczekajmy jeszcze chwilkę jak ruszą z "kopyta" to je ciężko będzie zatrzymać.
Zosia dziś zrobiła sama pierwsze kroki no tak z 7 ale to już wyczyn najlepsze jest to że jak się puści i ją wołam do siebie to idzie i krzyczy, zła jest na mnie, że sama musi iść bez podtrzymywania:sorry: ale jak dojdzie to jaka radość:-D

Polka - moja do niedawna protestowala jak nie chciałam jej dać dwóch rak do prowadzenia. Stawała dębem i chciała żebym podała jej jeszcze jendą rękę;-)

Wszystkim dzieciaczkom należą się ogromne gratulacje, że tak chętnie się uczą :tak: i Mamusiom za cierpliwość :tak:;-)

Tańce Kondzia cudne...muszę wreszcie nagrać Ami i wrzucić jak moja gwiazda odstawia przedstawienie :tak::-)

Co do słówek dziś dwa nowe: "kaba" czyli żaba, "kawe" czyli ciekawe, a i kilkanaście dni temu: "gać" czyli grać (chodzi o muzykę), i wraz zmachaniem słowo "papa" :tak:

reklama
Zuzka dopiero jakby zaczynała mówić-ba-ba, am, dzia-dzia. Ale tak się cieszę jak dziecko bo pani neurolog powiedziała że Zuzka może mieć duże kłopoty z mówieniem bo podejrzewa afazję. Poza tym robi pa-pa, kręci głową na "nie", kosi-kosi, tyniu-tyniu,itp.:tak:

Do góry