reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Aniusia,Martynka juz nie zle smiga:tak:

Konradek wiele umie ale nie chce pokazac:no:
Robi pa pa ale raz na jakis czas,tzn zalezy do kogo:baffled:
Brawo sobie bije bardzo czesto,przewaznie jak mu daje cos do jedzenia,np chlebek:-D:-D
Mowi cos ale w swoim jezyku choc wyglada na powazna rozmowe:-D:-D:-D
Schody nie sa zadnym problemem:no:Iwonka to automatycznie sie dzieje:tak:mysle ze jak postawisz KLAUDIE przy schodach to sie zdziwisz:tak::-)
Z lozka schodzi tylem choc czasem jeszcze zapomina:baffled:mamy dosc wysokie loze:sorry:
Wstyd ale nie mam ksiazeczek ze zwiarzatkami,nie moge tu kupic:no:babciaprzyslala ale nie takie:baffled:bratowa mi kupila jakies podobno u siebie ale czekam,zobaczymy.Konradek zn tylko kotka:sorry:
Po za tym to szkodnik nr 1:sorry:

reklama
No to ja też podsumuję nasze umiejętności:
bije brawo
jak pytam "jaka duża będziesz?" wyciąga rączki do góry, "jak przytulasz mamusię?" obejmuje się rączkami, "jak posyłasz buziaczki?" cmoka "jak pan szyje buciki?" robi taki śmieszny młynek rączkami :-)
pokazuje jak robi konik, czyli kląska językiem a na pieska mówi "hał"
chodzi trzymana za rączki
z moją pomocą je sama łyżeczką (bajzel robi przy tym straszny)
Nie pamiętam co jeszcze. Teraz jesteśmy na etapie nauki picia ze zwykłego kubka, bo nie toleruje żadnych niekapków i kapków, ewentualnie butelke, ale nie chcę jej dawać butelki już

niezły agent z Konradka rośnie ....oj niezły :-D:-D:-D:-D

nasz Mati już troszkę sam chodzi, ale jest na tyle cwany, że jak tylko zobaczy aparat to od razu przestaje chodzić i raczkuje...jakby nie chciał, żeby ktoś
się z niego kiedyś śmiał, ze chodzić nie umiał...

Kwiateczek Konradek jak zwykle rozbrajajacy :-) Oj chyba bedzie z niego bardzo zywiolowy chlopczyk,zreszta juz jest :-)

reklama
Super się rozwijają nasze roczniaki:-)
Zosia od tygodnia zaczęła mówić tata jaka radość u męża, bo tylko mama ciągle mówiła. Na schody też się wspina u dziadków u nas całe szczęście ich nie ma bo nie wyobrażam sobie jej schodzącej z nich:szok:
Wczoraj sama stanęła na naszym łóżku w sypialni bez żadnych podpórek, 4 sec i bac na pupę ciekawe czy roczek przejdzie:confused:

Do góry