reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Kangurka nasze dzieci maja takie samo uzebienie:-D:-D:-D

To może umówimy Nikolkę z Konradkiem na jakąś randeczkę :-)
Taka partia dla Nikolki... ;-)

Ale z tym uzębieniem to nie tak do końca, bo miałam albo zwidy albo nie wiem co...
Nikol nie daje sobie zajrzec w paszczę i te kilka dni temu wydawało mi sie ze dwojka sie przebija - była biała kropeczka po lewej. Teraz nic tam, jak się okazuje - nie wyszło, za to mamy na bank prawą jedynkę :-)
Zmienie suwaczek w wolnej chwili, teraz nie mam siły - głowa mnie znowu strasznie boli :baffled:
Ja z tym moim czerebem to oszaleję w końcu :dry:

reklama
dzsiaj Natek póscił się ławy i stał przez chwilę ale nie usiadł na dupce tylko z powrotem złapał się ławy:happy:
do wiosny powinien juz śmigać:eek:

Zuzka mówi nie nie nie i kreci głowa
Wstała pierwszy raz w łózeczku sama ,puszcza sie i stoi sama i trzymajac sie tyłu wózka sama chodzi wkoło wypoczynku (oczywiscie z moja asekuracja ale trzymac jej nie musze)

widze ze sie "puszczac" maluchy zaczynaja my dzis lezymy rano z M a maly stoi kolo lozka zlapal pilota w jedna raczke przelozyl do drugiej a my tak :szok: i po ciuchu " zapomnial ze sie trzymac musi, stoi stoi sam nie trzyma sie " polozyl pilota dalej sie lozka zlapal :-D

Haha od razu skojarzyło mi się że Konradek wchodzi tam skąd wyszedł...;-):-D:-D:-D:-D

U nas powoli Hania załapuje że można poruszać się na kolankach, a nie jak do tej pory pełzając. Tak jej do tej pory było wygodnie widocznie.
Staje przy meblach, boczkiem stawia kroczki, przesuwając się.
Robi PA PA, daje CZEŚĆ, robi BRAVO, Jak powiesz DAJ to daje trzymaną rzecz, na komendę NIE WOLNO zamiera, ale po chwili się śmieje:-p.
Mówi MAMA, TATA, BABA, NIE, MNIAM, AM, czasem DAJ.:tak:
Robi noski noski eskimoski.
Pije sama z butelki, choć połowę ciumkając smoczek wyleje na brodę.

a nasz synus znow mowi tylko mama:-)

Wiecie ja przez te prace nic nie widze a niania powiedziala ze dzis przyszedl z kuchni do salonu sam:szok::szok:boshh tydz temu zaczal sie puszczac i takie juz postepy:szok:
same zobaczcie:-)

[video=youtube;oW1piKeEuLk]http://www.youtube.com/watch?v=oW1piKeEuLk[/video]

moj kochany,wszyscy jestesmy w szoku:szok:;-)dzis udalo mi sie go nagrac troche choc to nie wiele podobno z tego co potrafi ale jak nas widzi to mu sie nie chce:no::sorry:

Brawa rowniez dla Hani:-)
Wiki fajne takie uczucie nie;-)ja za pierwszym razem zamarlam,serce mi stanelo:sorry:
Natanek pewnie tez juz niedlugo bedzie biegal:tak:

Migotka dzieki:-)
Acha dzis na nianie mowil mama:baffled:ona przychodzi z 4 ltenia corka i dzis mala usiadla jej na kolana a on ju zepchnal i powiedzial do niej mama:baffled::sorry:boshh niech ta praca zleci szybko bo nie wiem....:sorry:

reklama
Mysle ze sie smialo mozna powiedziec ze mamy pierwszego chodzacego majowego szkraba :-D:-D ;-) Gratulacje

kwiateczek fakt uczucie nie samowite i to z dnia na dzien zaczyna tak robic coraz czesciej ... moze do roczku pojdzie

Do góry