reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

iwonka - moja córcia też nie umie robić kosi kosi łapki a jak się do niej macha to ona dwoma rączkami wywija.

reklama
Amelka bije brawo (najczęściej samej sobie) i robi papa. Teraz uczę ją posyłać buziaki, ale na razie patrzy na mnie jak na wariatkę :-) Ale ostatnio byłam w szoku: mąż poszedł do pracy, po jakimś czasie mała poszła na korytarz, usiadła, powiedziała "tata" i pokazała paluszkiem na drzwi wyjściowe :szok:

Shant a - super!
Moja dzidzia dzisiaj też wpadła na to jak się bije brawo/robi kosi kosi i cały dzień klaskała :-D

A od tygodnia ćwiczy równowagę.
Żąda wziecia na wersalkę. Potem wdrapuje sie po oparciu, opiera na stojąco rączkami o oparcie i... puszcza sie. I tak stoi bez trzymania :-)
Strasznie jej sie to podoba :tak:
Jak gruchnie na dupcie, to natychmiast wdrapuje sie spowrotem i znowu staje bez trzymania. I tak w kółko! :-p
Dzisiaj pobiła swój dotychczasowy rekord 6 sekund.
Naliczyłam 14 sekund ciągłego stania bez trzymania!!!! :blink:
A skubana doskonale wie że musi się gibać w odpowiednia stronę gdy leci w przód/tył. Strasznie ją bawi to że ma kontrolę nad własnym ciałem.

Gratulacje dla Wszystkich Zdobywców :tak::-)

U nas Ami już nieźle śmiga, wczoraj przeszła pół pokoju i cały przedpokoój za jednym razem...postaram się wykorzystać nasz nowy nabytek i nagrać jak chodzi, jak mi się to uda to wkleję, ale żebym wiedziała jak :zawstydzona/y::sorry2:

A moja córcia znalazła sposób by się przemieszczać po pokoju. Nadal nie umie pełzać w przód (tylko w kółko) więc tym bardziej raczkować ale przesuwa się na siedząco. Wprawdzie to dosyć powolny sposób ale skuteczny, bo dzis np. "przeszła" tak pół pokoju :p

A moja córcia znalazła sposób by się przemieszczać po pokoju. Nadal nie umie pełzać w przód (tylko w kółko) więc tym bardziej raczkować ale przesuwa się na siedząco. Wprawdzie to dosyć powolny sposób ale skuteczny, bo dzis np. "przeszła" tak pół pokoju :p

:-D:-D:-D z tego co opowiadała moja Babcia to moja Mamcia też nie raczkowała, nie pełzała tylko na pupie "jeździła" i któregoś dnia- mając 8 m-cy wstała i poszła...jakie było zdziwnienie moich dziadków

Zuza upodobała sobie od wczoraj całowanie mnie (tzn taki szybki całusek) w usta niemorzliwe pieszczoch sie robi dzis nawet nie skapłam sie kiedy to zrobiła

Amelka ma teraz inną zabawę. Jak ją ktoś nosi na rękach pokazuje paluszkiem na różne rzeczy, a my mówimy co to jest. I odwrotnie: pytamy "gdzie jest lampa?", "gdzie jest obraz?" itd, a mała pokazuje.

reklama
shanta ale masz spryciulkę:-)
Natan już prawie przechodzi cała trasę wokół ławy:tak: i naprawdę wszędzie go pełno ale kosi kosi ani papa jeszcze mu sie nie chce robić:-D:-D:-D

Do góry