reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Ja używam butelek lovi ( dochodzę do wniosku, że niestety), wiec i niekapek kupiłam z tej firmy. Miałam już uchwyt i dokupiłam ustnik. Miękki ustnik ma taki koreczek silikonowy w środku który regulujesz w zależności czy chcesz , żeby bardziej lub mniej leciało (czyli chyba tak jak w avencie ). Lovi marka należąca do Canpol, ale widać inne patenty.Miku rozpracował jak to działa ( przygryzasz i leci) ale ma to w głebokim poważaniu. Albo smok albo ze zwykłego kubka a wciaz nie kupiłam doidy cup,żeby nie wylać 3/4 picia.
Lovi
A żeby było na temat to napiszę, że niestety nie mogę go zmusić do samodzielnego picia. Przy mnie trzyma butelkę kilka sekund, przy meżu dłużej ale faceci przed sobą się zawsze popisują.

reklama
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Jest coś takiego??????
Jest, ale odkryłam to dopiero jak przy generalnych porządkach wyrzucałam instrukcje i ją przeczytałam dla świętego spokoju. Czyli jakiś miesiąc ( wiem, fleja jestem) od kupienia ustnika. Poluzowałam ten korek ( afkors widziałam ,że jest tam coś ale nie wiedziałm po co) i zaczeło lepiej lecieć. Wcześniej to nawet ja nie mogłam uciągnąć zwykłej wody ( choc teoretycznie powinna lecieć, bo pół zamknięty na soczki a otwarty na przecierowe).

Nie pozostaje mi nic innego jak pochwalić się, że Ami przeszła właśnie samodzielnie połowę pokoju, czyli jakieś 2,5 m :-). To już chyba można nazwać chodzeniem???;-):tak::-)

Brawa dla Amelii!!!! :rofl2::rofl2::-):-):-) Zawsze się zastanawiałam, jak takie dzieci mogą chodzić na takich małych pulchnych stópkach :-D A jednak mogą :rofl2:

Nie pozostaje mi nic innego jak pochwalić się, że Ami przeszła właśnie samodzielnie połowę pokoju, czyli jakieś 2,5 m :-). To już chyba można nazwać chodzeniem???;-):tak::-)
to już jest SUPER chodzenie :-)
Zosia właśnie znęca się nad krzesełkiem do karmienia. uparła się żeby oderwać podnóżek :-D
ja robię postępy w dyscyplinie. dziś rano NM wywalił gały, bo mała próbowała wyrwać przedłużacz z kontaktu. powiedziałam jej "zostaw. nie wolno" a ona po prostu zostawiła :-)

Brawo, jakie te nasze dzieciaczki zdolne. Isabella przejdzie moze z 6 kroczkow, kiwajc sie jak kaczuszka, a potem bum na pupe :-)

No Ami, tak powoli zwiększa dystans..16-tego pszeszła po raz pierwszy dwa kroki, potem z dnia na dzień więcej, a dziś no mówię...sama byłam w szoku :szok:, ale zauważyłam, że jak się ją zagaduje, albo woła, cokolwiek się do niej mówi, to tak się cieszy, że już jest koniec chodzenia i siada na pupę, po czym raczkuje :-D:-D:-D, mały wstydzioch :-D:-D:-D

reklama
Iwonka, a tak pi razy oko po ile taki kubek stoi? Za Avent dałam prawie trzy dychy :baffled:
Placilam 14 zl :tak::tak::tak: a jesli masz jakas butelke taka szeroka to mozna kupic sam ten ustnik ktory kosztuje chyba 4 zl:tak:
Tu sa takie ceny tylko jak pisalam ja kupilam z tym ustnikiem silikonowy ,trzeba patrzec w sklepie jaki akurat jest

Lovi tez mam ale lepiej przypasowalo jej wlasnie to i z niego pije :-)

Brawo, jakie te nasze dzieciaczki zdolne. Isabella przejdzie moze z 6 kroczkow, kiwajc sie jak kaczuszka, a potem bum na pupe :-)
WIELKIE BRAWA!!!:-):-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry