reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

reklama
No to gratki dla małej Ani!!!

Amelka ostatnio wymyśliła sobie zabawę w stawanie i puszczanie się. Oczywiście ląduje na tyłku, ale gorsze jest to, że bawi się tak tylko, jak pora iść spać :crazy: Staje w łóżeczku i bęc na tyłek. Już szczebelki pod nią zaczynają trzeszczeć, niedługo pewnie rozwali je całkiem

Shanta a probowalas taka butelke kupic z ustnikiem silikonowym Canpola Balonik? U Kangurki pomogl. Nalej picie i postaw na podlodze,mala sama z ciekawosci wezmie i zaczne probowac i picie jej tez poleci,moze zasmakuje.
Mm brawa dla Ani :-)

A u nas raczkowanie na calego,wstawanie gdzie sie tylko da,wejdzie na niskie lozko,ale zejsc nie umie jak niektore bable male,Zrobila tez kroki przechodzac wzdluz lozka,trzyma sie jedna reka jak stoi a w lozeczku sie puscila i stala bez trzymakni kilka sekund.To na razie tyle.Ciagle zalicza upadki i czesto uderza sie w glowe jak sie pusci i poleci,ale jak chce sama usiasc to ladnie siada ze stania.

kinia mama smoka, Dotkass - No zobaczymy jak to będzie z tym chodzeniem u mojej Klaudii. Póki co, nadal nawet nie pełza a jak raz staneła w łóżeczku i jej opuścilismy to zrezygnowała.
Co do kupka to wstyd sie przyznać, ale ja kurcze jeszcze go córci nie kupiłam :wściekła/y:

mm81 - gratulacje dla córci.

Shanta a probowalas taka butelke kupic z ustnikiem silikonowym Canpola Balonik? U Kangurki pomogl. Nalej picie i postaw na podlodze,mala sama z ciekawosci wezmie i zaczne probowac i picie jej tez poleci,moze zasmakuje.
a przy tym dziąsełka będzie sobie masowała. żeby cos polecało (nie wiem jk w innych ale w TT tak jest), trzeba ustnik przygryżć. a jak dziecko ząbkuje to uwielbia gryźć "gumę":-)

Iwonka, ten kubek z Canpola jest podobny do Aventu? Bo ja mam Aventu z silikonowym ustnikiem, a Iga tylko gryzie ustnik i nic jej nie leci. Jak coś poleci, to się krzywi i odrzuca kubek.:baffled: Ale ona w ogóle nie pije. Wmuszam jej codziennie trochę wody łyżeczką. Skoro z takim samym obrzydzeniem reaguje na soczki, herbatkę i wodę, to daję wodę :-p

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ODKRYWCÓW!!! :-):-):-)

Co do kubka, ja najpierw kubiłam Canpola z miękim ustnikiem, że tak to nazwę, teraz Ami pije z niej w nocy, a wdzień pije już z kubka niekapka z twardym ustnikiem, lub z butli NUK'a- ona też ma fajny ten ustniko- smok, bo ma sporą dzirkę i już jest twardszy i wyprofiliwany fajnie :tak:

no to i ja się pochwalę:tak: wczoraj Natanek stanął przy ławie:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
oczywiście zaraz rypnął na podłogę ale dzisiaj cały czas próbuje się gdzieś wspiąć:happy:
i myszę bardziej na niego uważać bo wszędzie panele:rolleyes2:

Natanek gratki :-)
W Avencie to jednak dziecko musi choc troche pociagnac zeby lecialo bo ma pod spodem taka nakladke z silikonu ktora chamuje wyplywanie plynow a te z Canpola z serii Balonik to tak wyglada ,jest caly z przezroczytego silikonu i na tym dziubku ma tylko takie rozciecie ze jak lekko nacisnie dziecko to juz plyn sie wydostaje.Moja Klaudia dlugo tez nie chciala nic pic a z tego zalapala po kilku probach i teraz pije duzo rzeczy.
Ten ustnik pasuje do wszystkich typow butelek typu Balonik(szerokich)
1159ec49ea9b26c441388428955eafbe500x500.jpg

reklama
Do góry