reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

reklama
Brawa dla Amelki i Martynki. A Konradek jak zwykle mnie rozbroił swoimi wyczynami- kwiateczek nie obraż się, ale przy moim skopanym humorze twój synek zawsze potrafi mnei rozweselić;-)

U nas standardowo, tzn. raczkowanei na całego, stawanei przy czym się da, wspinanie się na palce i kroczki w bok przy meblach. No i nauczyła się bezpiecznego powrotu do siadu, bo efekt bam na dupsko nie spodobał jej się. Wieć jak już się zmęczy staniem lub dreptaniem w bok, to trzyma się tylko jedną ręką czegoś, drugą opuszcza w dół i delikatnie klęka na jedno kolanko i później przechyla się na pupcie:-)

przewarznie dziewczyki szybciej do wszystkiego dochodzą:tak::-)
ja na razie mam ubaw jak patrzę na Natanka raczkującego,robiącego mostki i tańczącego na siedząco:-D:-D:-D
ostatnio zaczął się troszkę pociągać przy meblach i sięga wszystko z ławy:dry:
jeszcze trochę a kawkę będę pić w kuchni na stojąco:eek::-)

Dotkass gratulacje dla malej Amelki:-) Kwiateczek Kanradzio jak zwykle dal super pokaz:-) To i ja sie pochwale ze Martynka stawia kroczki ale trzymajac sie jednej mojej reki:-) Druga trzymie sobie sama w gorze zeby utrzymac rownowage:-)

Pamiętam jak parę tygodni temu Amelcia tak chodziła za jedną rękę i drugą trzymała w bok, machając dłonią, a teraz już trzeci dzień stawia samodzielnie kroki, co prawda kilka ale już coraz odważniej :-), więc już za parę dni Martynka napewno też zacznie- GRATULACJE!!!

Keyko, moja też nauczyła się bezpiecznego siadu z pozycji stojącej :-D Przedtem miała wyprostowane nogi i z całym i impetem spadała na pupę (dobrze, że mamy mięciutkie wykładziny). Teraz też ugina nóżki i lekko kuca zanim usiądzie :-) Ależ przebiegłe te dzieciaki.:rofl2:

muszę się pochwalić: Zosia widzi już głębokość - dochodzi do krawędzi łóżka i kombinuje jak tu bezpiecznie zejść. najpierw opukuje łapką kładzie się na brzuszku, sprawdza łapką jak daleko jest podłoga. dzisiaj weszła na kolana NM odwróciła się tyłem i zeszła z łóżka nóżkami. czyżby wiedziała, że tatuś przytrzyma :confused:
no i zaczęła wypowiadać dziwne dźwięki, takie "dżadży" :-)

reklama
Do góry