reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

witam
uprzejmie donoszę, że moja mała zaczęła raczkować i siadać. nie muszę jej nawet podkładać kołdry - nie mam dywanów w domu. zaczęła się też podciągać do stawania, ale na śliskiej podłodze na razie potrafi stanąć na kolanka :-)

Dzisiaj zauważyłam, że mała też "tańczy". Ale ponieważ jeszcze nie stoi, to po prostu się kiwa i trzepie główką :-) Komicznie to wygląda :-D Dzisiaj przy kąpieli włączyłam jej na you tube "nursery rhymes" (mam do nich sentyment po pracy w przedszkolu w Irlandii) i nawet w wanience poruszała się w rytm muzyki
moja uwielbia muzykę z bitem.. oby nie była "transowcem" jak tatuś:-)

reklama
Dzisiejsze poczynania Ami- jej pierwsze próby chodzenia, bo stanie już w pełni opanowane, żałuję, że nie miałam pod ręką aparatu z kamerką, ale jeszcze przyjdzie na to czas, biorąc pod uwagę, że narazie to tylko próby :tak:

Załączniki

• 20090121 (6).jpg
    20090121 (6).jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 33
  • 20090121 (7).jpg
    20090121 (7).jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 32
  • 20090121 (8).jpg
    20090121 (8).jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 34
Jej, ale te nasze majowe dzieciaki sprytne!!! mała ciągle się uczy pociągania, ale ciężko jej udźwignąć swoją pupę :-D Ale gdzie tylko może (czasem nawet tam gdzie nie może) ćwiczy, ćwiczy i ćwiczy

Ślicznie pomykają już samodzielnie wasze maluszki gratulacje!!
Tak myślę iż już chyba trzeba się rozejrzeć za porządnymi bucikami :tak:och jak ten czas leci :tak:

Gratulacje!!!
Mój Szymek też sam siada - lezałam sobie dziś na materacu i patrzyłam, patrzyłam co też on wyprawia: siada z lezenia na pleckach, przechodzi w raczkowanie, siada z raczkowania - normalnie cuuudo

No moja też pędzi na ślepo z tym rozwijaniem się. Ledwo tydzień potrafi sprawnie raczkować, to już jej się znudziło i staje przy czym się da. Tylko jak już stanie to uśmiechnie sie, ja wtedy robię jej brawo, uśmiechnie się jeszcze raz i zaczyna płakać:oo2::oo2::oo2:
A zasuwa po całym mieszkaniu. Najgorsze, że dzisiaj dobrała sie do kocich misek. Muszę nauczyć koty jedzenia o jakiś konkretnych porach i chować im miski:sorry:. Do łazienki też mi wchodzi. Drzwi są cały czas otwarte, bo tam jest kocia kuweta;-).

reklama
Nic nie czytałam, nic nie wiem co u Was bo dzisiaj znowu cały dzien poza domem.
I co z tego jak mam laptopa, gdy nie mam neta bezprzewodowego :crazy:

Chciałam sie tylko błyskawicznie pochwalić że dzisiaj podczas wizyty u dziadków Nikolka zrobiła "papa" :-)

A od trzech dni juz udaje jej sie samej usiąść z pozycji leżącej (leżenie-na czworakach-siad) :tak:

I jeszcze w odpowiednim wątku - inny sukces, z którego ja ogromnie sie cieszę :sorry:

Do góry