reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

Dzisiaj zauważyłam, że mała też "tańczy". Ale ponieważ jeszcze nie stoi, to po prostu się kiwa i trzepie główką :-) Komicznie to wygląda :-D Dzisiaj przy kąpieli włączyłam jej na you tube "nursery rhymes" (mam do nich sentyment po pracy w przedszkolu w Irlandii) i nawet w wanience poruszała się w rytm muzyki

reklama
Super dzieciaczki się rozwijają!!!

Adaś wstal już kilka dni temu w lóżeczku trzymal się chwilę i padl, opierając się o mnie to tylko chce wstawać. jak chcę go posadzić to ryk, a przecież on jest za maly, żeby tak obciążać kręgoslup. raczkuje super, tylko tak się uparlk żeby wstawać, że często zamiast na kolanach on chce na nogi od razu i wtedy bam na twarz.

macha rączką też do wszystkich, babcia w Polsce go nauczyla. próbuję go nauczyć kosi kosi lapki ale sam nie chce jeszcze robić

No a z Dominiką zaczynają sie problemy. Raczkuje już super, ale zawsze jak jest pionowa przeszkoda i można się jej złapać, to zaraz stoi. I tak jest za każdym razem i przez cały dzień.
A do tego doszło wstawanie w kąpieli. Mamy matę antypoślizgową, Domiś łapie sie brzegu wanny i staje:confused2: Jestem zmęczona po takim dniu odczepiania jej od stolika, krzeseł, jej krzesełka, kanapy, szafki rtv. Boszzz, jak zacznie chodzić to dopiero będzie:evil:

Jade ja mysle ze jest gotowy skoro sam wstaje:ta:Konradek tez miesiac temu zczal i tez pare razy upadl ajki dlugi bo nie zdazylam go zlapac:sorry:musisz pilnowac az nabierze sil.U nas trwalo to 3 tyg:tak:nie musze go juz tak pilnowac,sam wstaje,siada powoli:-)wie jak upadl ze to boli i sie juz nauczyl:-D:-Dteraz juz zaczyna przesuwac sie od jedego do drugiego mebla:tak:lawa-sofa-pudelko z zzabawkami:tak::-D radzi sobie,Adas tez zacznie tylko powoli:tak:

Keyko taka wlasnie pora:tak:z czterech na nogi:wink::wink:trche guzow bedzie ale u nas nie bylo tak zle w sumie.Czasem jeszcze upadnie ale zadko:-)

Amelia stoi już stabilnie bez oparcia coraz dłużej, ostatnio wyliczyłam już około 20 sekund...oj jak niedługo mi pójdzie...ostatnio nawet próbowała, ale narazie się boi zrobić krok bez trzymanki...plusem jest, że jak stoi sama i nie daje już rady...nie upada na pupę tylko sama kuca i siada :tak::-)

reklama
Do góry