reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

wiecie.Konradek probuje sam chodzic:szok::szok:staje przy lawie a jak ja jestem obok to sie odwraca,puszcza i do mnie:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:o boshh a dupka mu sie trzesie:-D:-D:-D:-Di co tu z nim zrobic:confused::confused::confused:za wczesniue sie zywa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze sobie cos zrobi:baffled:narwany jak tatus:-D:-D;-)zobaczcie jak sobie radzi od lawy do chodaka sam:szok::sorry2:

spokojnie. skoro się czuje na siłach to dobrze. ja już się pogodziłam z tym, że Zosial raczkował nie będzie. z wstawaniem na nogi idzie jej lepiej. wczoraj zastałam ją w łóżeczku jak podciągała się do góry. udało jej się klęknąć. za to dziś wywinęła niezły numer: podciągnęła się o kanapę do góry i się jej puściła. przez moment tak stała po czym bęcnęła na pupę. kiepska ze mnie matka, bo nie zdążyłam zareagować.
a tak na marginesie: co sądzicie o chodzikach? czy jak dziecko już sprawnie stoi to czy można na chwilę je do niego wsadzić?
jeśli macie jakieś swoje typy chodzików to wrzućcie je na "zakupy" :-)

reklama
Kinia spoko myslisz ze ja zdazam go zlapac:no:nie zawsze sie doleci.Maly ma guza malego na czole i pod broda:sorry:ale juz tak nie upada.Chyba zalapal ze boli i jest ostrozniejszy:tak::-D:-D
CHODZIK MAMY ALE MALO UZYWANY BO WOLI GO ZDRUGIEJ STRONY NIZ OD SRODKA:no:wkaldam go jak musze cos zrobic.czmycha wtedy za mna i steka:-D:-D:-D jak fajnie wyglada.Najpierw jest klatka piersiowa potem nozki i glowa:-D:-D chodzi jak w tym filmie ACE VENTURA :-D:-D:-D

A ja mam małą nadzieję, że mycha zacznie raczkować. Okazało się, że umie - doszła do pilota :tak: Ale chyba leń z niej straszny, bo jak ją próbowałam potem czymś kusić odwracała się do mnie tyłem :wściekła/y:
A chodzikom mówimy nie.

Brawa dla Konradka!!

A Nikol , 3 dni temu sama stanęła w łóżeczku!!
Na szczęscie 9 godzin wcześniej tatuś obniżył dno :eek:

przed obnizeniem (nowość - Nikolka wpadła na to jak się klęczy):
nikol_7mcy%20069.jpg

i dzień następny - po obniżeniu dna (nowość - umiem sama wstać!)
nikol_7mcy%20080.jpg

nikol_7mcy%20081.jpg

nikol_7mcy%20086.jpg

PS. Dzisiaj się na mnie odbiły te jej nowe umiejętności...:eek:
Co położyłam Nikolke spac, to natychmiast wypluwała smoka i dawaj do góry!:surprised:
I ja ją tak kładłam, a ona wstawała, kładłam, a ona wstawała.... :dry:
Po godzinie wreszcie sie zmęczyła.:-p
o sobie nie wspomnę :baffled:

dobranoc Majówki

Ostatnia edycja:
Shanta no prosze ,gratulacje :-)
Kangurka mieliscie wyczucie z obnizeniem lozaczka .Brawa dla Nikol :-)

Klaudia dzis jak lezala na brzuchu to z takiej pozycji usiadla :-)
Z raczkowaniem to chyba tego nawac tego tak nie moge ,bo owszem do celu pojdzie ale nie na 4 konczynach a raczej sie czolgajac jak zolnierz:-D o i wlasnie sie obudzila,to sie na spala :baffled: niech idzie na podloge po cwiczyc dalej :tak:

Możemy pochwalić się raczkowaniem:tak::-) !!!!
Moja niunia dzisiaj poraczkowała do sterty gazet, bo do innych rzeczy już nie bardzo chce iść. Wygląda przesłodko.:tak:

Iwonka - to skoro niunia już się czołga to niedługo też poraczkuje:tak:

reklama
Do góry