reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
ja wazyłam sarke w domu i chyba przytyła:-):baffled: bo wskazuje 13kg nawet ponad lekko;-)
wzrost 88,5 nawet nie wiem czy nie 89 bo sie wierciła jak ...

Widzę, że Dzieciaki coraz większe się robią, ale przecież niedługo 2 latka skończą, więc ciężko żeby były ciągle malutkie;-):-p
Mój Vicek ma 87cm i 11.7kg, więc uważam że mieści się w normie:-)

E, Agusia, pani doktor chyba nie wzięła pod uwagę wzrostu Sarki.
Sprawdziłam w siatkach centylowych i waga spokojnie mieści się w normie - coś między 75 a 90 centylem, a wrost to już wykroczył jej poza siatkę centylową :szok: Także przy swoim wzroście Sarcia nie ma żadnej nadwagi :no:

Oli ważona dziś - 12,5 kg, wzrost 85 cm.
Wg siatek centylowych z wagą mieści się między 50 a 75 centylem, a wzrostem między 75 a 90. Także też nadawagi nie ma :-)

A swoją drogą znalazłam fajną stronkę z centylami, wylicza dla konkretnego dziecka jak się poda wagę, wiek i wzrost:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

E, Agusia, pani doktor chyba nie wzięła pod uwagę wzrostu Sarki.
Sprawdziłam w siatkach centylowych i waga spokojnie mieści się w normie - coś między 75 a 90 centylem, a wrost to już wykroczył jej poza siatkę centylową :szok: Także przy swoim wzroście Sarcia nie ma żadnej nadwagi :no:

Oli ważona dziś - 12,5 kg, wzrost 85 cm.
Wg siatek centylowych z wagą mieści się między 50 a 75 centylem, a wzrostem między 75 a 90. Także też nadawagi nie ma :-)

A swoją drogą znalazłam fajną stronkę z centylami, wylicza dla konkretnego dziecka jak się poda wagę, wiek i wzrost:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka
Wyliczylo ze Jenni waga to 10 a wzrost jest na 50 centylach:sorry2: niewiem czy dobrze odczytuje

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry