reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

A nie wygląda na tyle,na mniej.:tak:

Ja bym szczerze tyle bananów nie dawała,za duzo cukru.A poza tym nie rozumiem troszke tego tuczenia dzieci przez pediatrów.To nie do Ciebie Oliwieczka,bo wiem,że racjonalnie do tego podchodzisz.A tak w ogóle Zosia nie wygląda na chudzinkę,drobna poprostu.:tak:
Kuba zjadał też jednego banana dziennie,ale sie obraził,ostatnio woli jabłka,albo kalarepkę.

Nasza forumowa kruszynka.Nie przejmuj sie,taka jej uroda.Zdrowa,rezolutna,nie ma co sie przejmowac.:tak:

Zaraz zważe Kube....

wiesz to nie chodzi o wygląd tylko o to ze Zosia jest poprostu niedożywiona :confused:

reklama
wow LENULKA DUZA dziewczynka!!!!

OLIWIECZKA powiedz co Zosia przykladowo w ciagu dnia je? co nie tak z jej wynikami krwi?i czemu musieliscie robic badanie krwi? bo tu jak zwykle nikt nam nic nie zalecal a Laila i mniejsza i lzejsza niz Zosia...:baffled:

Moja Jenni to tez kruszynka wazy dalej kolo 10 kilo i ma 76 cm je jak wrobelek a bananow to tylko pol dziennie ewentualnie bo czasami laduje na podlodze:baffled: tylko truskawki zjada ladnie :tak: ale lekarka mowila ze jak wyniki krwi sa OK to nietrzeba sie przejmowac bo jak my jestesmy szczupli to niemozemy wymagac od dziecka zeby bylo grubsze:tak:

wow LENULKA DUZA dziewczynka!!!!

OLIWIECZKA powiedz co Zosia przykladowo w ciagu dnia je? co nie tak z jej wynikami krwi?i czemu musieliscie robic badanie krwi? bo tu jak zwykle nikt nam nic nie zalecal a Laila i mniejsza i lzejsza niz Zosia...:baffled:

Irtasia Ty sie nie masz co przejmować, bo wyniki sa ok i Jenny nie jest wysoka :tak:

Susu, Zosia jak sie urodziła miała 3 kg. po pierwsze była bardzo zmeczona porodem bo miałam połozenie wierzchołkowe, potylicowo-tylne....bardzo sie nameczyłam zeby ja urodzić dlatego się lekko zadławiła wodami płodowymi...miała objawy niedotlenienia. Pozniej musiałam ja budzic do jedzenia a to nie było łatwe spała jak n9edzwiedz

na wizycie kontrolnej (pierwszej) za mało przytyła i juz wtedy lekarz zalecił podstawowe badania krwi, wyszła niedokrwistość i tak do dzisiaj nie mozemy sie jej pozbyć...żelazo-badania

zelazo-badania i tak co 2 miesiace robimy badania , ktore wciaz nie sa takie jak powinny.

Dzienny posiłek Zosi wyglada mniej wiecej tak:

8.oo mleko z kaszka kukrydzianą 200ml.
9.oo troszke szyneczki, pomidorka, czasem parówka + plaster serka zółtego
11.oo bananek
13.00 3 łyzki zupy :/ czasem pół miseczki a w niej (cielecina, marchewka, pietruszka, seler, koper kalafior ziemnaki, ryż lub makaron, oliwa a oliwek)

lub drugie danie (brokuły z makaronem i kurczakiem) lub kluseczki
lub jakis sosik z mięskiem i mizerią

bywa ze obiadu nie tknie jak np. przezpraktycznie cały ten tydzień :/ zje kawałek brokuła albo plaster szynki

16.oo banan
17.oo jak sie uda pół kromeczki chlebka (ser, szynka...)

18.oo mleko 200 ml.

oczywiscie w miedzy czasie soczki(bardzo rozcięczone zeby nie zatkały zołądka), jest okres ze je całą miske zupy

wymienilam potrawy ktore lubi, ale i tak codziennie gotuje jej cos innego (nowosci nie nowości) ale jej smak zmienia sie co tydzień :/..nie dogodze :/

a do tego jeszcze : żelazo, b6, kwas foliowy, cebion, tran, vibovit oraz ovomaltina....tyle Susu.

...sorki ze zasmiecilam ten watek jedzonkiem

Ja uważam że Zosieńka nie je wcale mało :baffled:, Lena ostatnio wogóle wybrzydza, ale ma zapasy więc się nie przejmuje. Jak będzie głodna to zje.

Dzienny posiłek Zosi wyglada mniej wiecej tak:

8.oo mleko z kaszka kukrydzianą 200ml.
9.oo troszke szyneczki, pomidorka, czasem parówka + plaster serka zółtego
11.oo bananek
13.00 3 łyzki zupy :/ czasem pół miseczki a w niej (cielecina, marchewka, pietruszka, seler, koper kalafior ziemnaki, ryż lub makaron, oliwa a oliwek)

lub drugie danie (brokuły z makaronem i kurczakiem) lub kluseczki
lub jakis sosik z mięskiem i mizerią

bywa ze obiadu nie tknie jak np. przezpraktycznie cały ten tydzień :/ zje kawałek brokuła albo plaster szynki

16.oo banan
17.oo jak sie uda pół kromeczki chlebka (ser, szynka...)

18.oo mleko 200 ml.

oczywiscie w miedzy czasie soczki(bardzo rozcięczone zeby nie zatkały zołądka), jest okres ze je całą miske zupy

wymienilam potrawy ktore lubi, ale i tak codziennie gotuje jej cos innego (nowosci nie nowości) ale jej smak zmienia sie co tydzień :/..nie dogodze :/

a do tego jeszcze : żelazo, b6, kwas foliowy, cebion, tran, vibovit oraz ovomaltina....tyle Susu.

...sorki ze zasmiecilam ten watek jedzonkiem

no to u nas

8:00-9:00 : rano mleko obecnie wcale :crazy:
9:00 jogurt lub jajecznica-1 jajko lub szyneczka lub serek- plasterek lub ćwierć bułki z obkładem dziś np pół danio :tak:
13:00-14:00 obiad bywa że wcale nie tknie co często się zdarza ostatnio :baffled: jesli ma np mięsko ziemniaki i surówkę to zje z 4 kosteczki mięska

16:00 deserek lub owoc ćwierć jabłka lub pół banana albo z 4 truskawki jeśli akurat ma dzień że tknie
18:00 wcale :baffled: lub max 50ml

bywa że zje w międzyczasie 3 chrupki kukurydziane lub 1 biszkopy

reklama
Emilka,to juz calkiem je jak wrobelek:baffled:.

dzien Konrada:
7.30-mleko z kaszka ok 150 ml
9.00-2 kromki chlebka bez skorki z czyms,ostatnio ulubiony szczypiorek:-D
11.30-owoc(banan,jablko,arbuz...)
13.30-zupa
16.30-17.00-2 danie,nie za duzo
19.30-owoc
21-mleko z kaszka 180-210 ml
Godziny tak mniej wiecej.W miedzyczasie ze 2 Kubusie Play;-)

Do góry