reklama
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Na elektronicznej wadze kuchennej wazylam kiedys Konrada body,to wyszlo mi 150 g.Dodac do tego reszte,to faktycznie powinno cyc okolo 300 g.
Konrad jest szczuplutki,a przybral w 1,5 miesiaca 900 g.Oczywiscie zupelnie po nim tego nie widac.Oliwka "dobrze "wyglada i to najwazniejsze...
Konrad jest szczuplutki,a przybral w 1,5 miesiaca 900 g.Oczywiscie zupelnie po nim tego nie widac.Oliwka "dobrze "wyglada i to najwazniejsze...
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
ja sie wczoraj zmartwiłam, bo Hubek nie przybrał nic przez tydzień:-(, a my go obowiazkowo wazymy co tydzień, bo juz nam raz numer wywinął i nie przybierał nic, a nic. i teraz nie wiem czy tez przez ta ruchliwość wzmożona jego cała energie kumuluje na przemieszczanie się i nie przybiera, czy znowu coś złego sie dzieje chyba zwariuję, bo do nastepnego ważenia znowu trzeba poczekać kilka dni...:-(on i tak juz jest do tyłu w stosunku do innych dzieciaczków...:-(
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
no w ciagu dnia to jedzonko wyglada tak:
8.30 Nutramigen - ok120ml wypija tylko
12.00 NUtramigen - jakieś 160ml
15.00 - obiadek 150ml papka z dyni i marchewki z kleikiem ryzowym własnej produkcji
17.00 Nutramigen ok. 140ml
ok.20.00 Nutramigen 220ml
i w nocy dwie pobudki na mleczko, wtedy wypija każdorazowo 180ml NUtramigenu - chyba wtedy nadrabia, bo wciagu dnia to mało raczej wypija jak na jego aktywność
i waży 8500g obecnie
8.30 Nutramigen - ok120ml wypija tylko
12.00 NUtramigen - jakieś 160ml
15.00 - obiadek 150ml papka z dyni i marchewki z kleikiem ryzowym własnej produkcji
17.00 Nutramigen ok. 140ml
ok.20.00 Nutramigen 220ml
i w nocy dwie pobudki na mleczko, wtedy wypija każdorazowo 180ml NUtramigenu - chyba wtedy nadrabia, bo wciagu dnia to mało raczej wypija jak na jego aktywność
i waży 8500g obecnie
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Jak tak czytam ile wasze dzieci jedza, to martwie sie o Milenke, mimo tego ze sporo wazy to od ponad miesiaca ciagnie przede wszystkim cyca a innych rzeczy nie chce za bardzo jesc. I u nas wyglada to mniej wiecej tak:
8-9 rano - 4 do 5 lyzeczek jakis owocow (bo wiecej nie chce ) + cyc
12-13 - kilka lyzeczek zupki (i to tez wciskam jej) + cyc
15 - ciasteczko (to lubi)
16-17 - mleczko z kleikiem ryzowym okolo 80 ml (wiecej nie chce)
20 - mleczko z kaszka tez okolo 100 ml
No i w nocy 2-3 razy cyc.
Martwi mnie to ze Milenka nie chce jesc owocow ani zupek. Ale jak widzi dorosle jedzenie np. jajecznice, jogurt itp. to sie trzesie tak chce to jesc. Aha a lekarka powiedziala ze to moze przez zabki Milenka nie chce nic innego tylko cyca, no ale musze jej dawac choc kilka lyzek jedzonka zeby mi mala nie popadla w anemie.
8-9 rano - 4 do 5 lyzeczek jakis owocow (bo wiecej nie chce ) + cyc
12-13 - kilka lyzeczek zupki (i to tez wciskam jej) + cyc
15 - ciasteczko (to lubi)
16-17 - mleczko z kleikiem ryzowym okolo 80 ml (wiecej nie chce)
20 - mleczko z kaszka tez okolo 100 ml
No i w nocy 2-3 razy cyc.
Martwi mnie to ze Milenka nie chce jesc owocow ani zupek. Ale jak widzi dorosle jedzenie np. jajecznice, jogurt itp. to sie trzesie tak chce to jesc. Aha a lekarka powiedziala ze to moze przez zabki Milenka nie chce nic innego tylko cyca, no ale musze jej dawac choc kilka lyzek jedzonka zeby mi mala nie popadla w anemie.
reklama
Podziel się: