reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

Kasiad, Ty się nie przejmuj, przecież Oli stała się teraz znacznie ruchliwsza, stoi, skacze, przemieszcza się, czasem nawet dzieci na jakiś czas stają z wagą, a Ona coś jednak przybrała..

reklama
Na elektronicznej wadze kuchennej wazylam kiedys Konrada body,to wyszlo mi 150 g.Dodac do tego reszte,to faktycznie powinno cyc okolo 300 g.
Konrad jest szczuplutki,a przybral w 1,5 miesiaca 900 g:szok:.Oczywiscie zupelnie po nim tego nie widac.Oliwka "dobrze "wyglada i to najwazniejsze...:tak:

W sumie może macie rację, Oli rzeczywiście się zaczęła dużo więcej i szybciej ruszać, więc to może stąd taki mały przyrost wagi.

ja sie wczoraj zmartwiłam, bo Hubek nie przybrał nic przez tydzień:-(, a my go obowiazkowo wazymy co tydzień, bo juz nam raz numer wywinął i nie przybierał nic, a nic. i teraz nie wiem czy tez przez ta ruchliwość wzmożona jego cała energie kumuluje na przemieszczanie się i nie przybiera, czy znowu coś złego sie dzieje:no: chyba zwariuję, bo do nastepnego ważenia znowu trzeba poczekać kilka dni...:-(on i tak juz jest do tyłu w stosunku do innych dzieciaczków...:-(

Wcale nie jest do tyłu w stosunku do innych dzieciaczków.pamietaj,ze kazde dzieciatko jest inne.Wy macie po prostu troszke trudniej.Ile on je jesli moge zapytac?

no w ciagu dnia to jedzonko wyglada tak:
8.30 Nutramigen - ok120ml wypija tylko
12.00 NUtramigen - jakieś 160ml
15.00 - obiadek 150ml papka z dyni i marchewki z kleikiem ryzowym własnej produkcji
17.00 Nutramigen ok. 140ml
ok.20.00 Nutramigen 220ml
i w nocy dwie pobudki na mleczko, wtedy wypija każdorazowo 180ml NUtramigenu - chyba wtedy nadrabia, bo wciagu dnia to mało raczej wypija jak na jego aktywność

i waży 8500g obecnie

Jak tak czytam ile wasze dzieci jedza, to martwie sie o Milenke, mimo tego ze sporo wazy to od ponad miesiaca ciagnie przede wszystkim cyca a innych rzeczy nie chce za bardzo jesc. I u nas wyglada to mniej wiecej tak:
8-9 rano - 4 do 5 lyzeczek jakis owocow (bo wiecej nie chce ) + cyc
12-13 - kilka lyzeczek zupki (i to tez wciskam jej) + cyc
15 - ciasteczko (to lubi)
16-17 - mleczko z kleikiem ryzowym okolo 80 ml (wiecej nie chce)
20 - mleczko z kaszka tez okolo 100 ml
No i w nocy 2-3 razy cyc.

Martwi mnie to ze Milenka nie chce jesc owocow ani zupek. Ale jak widzi dorosle jedzenie np. jajecznice, jogurt itp. to sie trzesie tak chce to jesc. Aha a lekarka powiedziala ze to moze przez zabki Milenka nie chce nic innego tylko cyca, no ale musze jej dawac choc kilka lyzek jedzonka zeby mi mala nie popadla w anemie.

reklama
Do góry