reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
My byłyśmy dziś właśnie na szczepieniu. Dostałam wezwanie wcześniej, ale Oliwka akurat miała anginę. Były kropelki do buzi i 1 zastrzyk w rękę. Oliwka zniosła dzielnie, żadnego płaczu, tylko pod nosem mówiła sobie "ała" :-D Potem była strasznie dumna z siebie, że się nie rozpłakała ;-)
my tzn sara dostała dwa zastrzyki :eek:

Oj i jak to zniosła?:sorry:
My idziemy 4 kwietnia na szczepienie. Ciekawe jak bedzie...zawsze Jula dzielnie to znosila ale kto ja tam teraz wie:-D

U nas tez już po krzyku. Dwa zastrzyki (myślałam, że jedno doustnie idzie, bynajmniej tak było napisane), płacz był w gabinecie lekki, ale dopiero w aucie bardzo płakała, bo maluchów nie chciała straszyć w poczekalni. Ma 112cm wzrostu i 18 kg :)

No właśnie, zapomniałam napisać, że Oliwkę też zmierzyli i zważyli w przychodni, wzrost 117cm, waga 24.

Agusia
, szczepionka przeciwko polio jest albo podawana doustnie, albo w zastrzyku, dlatego Sarcia dostała 2 zastrzyki.

kasiadto jakies niesprawieliwe TAK NA MARGINESIE ,ze jedne dzieci sa kute a inne łykaja:cool2:;-) bo przeciez ta sama cena :rofl2:czyli z NFZ?:cool2:
SARE tez wazyli 21.400 i 116 cm (jakos dziwnie zawsze jej tam wzrost wychodzi)

dziś wypadł nam 2 zabek mleczny:-)

Ostatnia edycja:
No Sara wymiata. To chyba pierwsze lutówkowe dzieciątko któremu wypadaja mleczaki.

Milena ma 120 cm i 25 kg.
A szczepienie mieliśmy - jedno kłócie i krople.

reklama
Rzeczywiscie Sarcia idzie jak przeciag z tymi zabkami:-D
Jula wazy 19 kg, a wzrost cos kolo 110...ale zobaczymy 4 kwietnia jak ja powaza i pomierza w przychodni.

Do góry