Moja też jest na sterydach wziewnych ale okresowo i lekarka powiedziała że raczej nie powinny zaszkodzić.Mała ma 96 cm i waży 18,5 kg troszkę dużo ale chyba źle nie jest bo zawsze była taka duża.W wieku 3 m ważyła już 8,5 kg w wieku 8 m 12 kg ale już w wieku 2 lat 14 kg..Dziewczy wiecie co, widziałam Marty występ w przedszkolu i okazało sie ze jest najmniejsza ze wszystkich dzieci w grupie:-(Od jakiegos czasu obserwuje, ze przestała rosnąc, ale gdy dzieci z jej grupy stały prosto w jednym rzedzie to wyraznie było widac ze większosc dzieci jest od niej o głowę wyzsza:-(Tu juz nie chodzi o cm czy dwa ale o całą głowę Wiem, ze Marta rozwija sie prawidłowo, ale martwi mnie jej wzrost - prawie do 2 roku zycia była dzieckiem wyrastającym ponad normy siatki centylowej, a teraz jest taka malutka-nie urosła ani trochę:---( Czy dziecko którejs z Was ma mniej niz 92 cm?Lekarka długo mnie uspakajała ze wszystko jest ok, ale teraz zaczynam mieć wątpliowci, czy to zahamowanie wzrostu nie ma związku ze sterydami, którymi faszeruja ja alergolodzy?
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Emilka 3 latka 102 cm wzrostu w końcu mi się przypomniało że miałam napisać
Modelka!;-):-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
no prosze jaka modleka rosnie:-) tylko nie nadążysz niedlugo z tym kupowaniem Gosia;-)
Hubka nie mierzyłam ostatnio, ale wazyłam i wazył juz ponad 14 kg - nareszcie !!!:-) i apetyt ma ostatnio jak nie wiem co caly czas by jadł, najada sie i za godzinke znowu za czyms chodzi
Hubka nie mierzyłam ostatnio, ale wazyłam i wazył juz ponad 14 kg - nareszcie !!!:-) i apetyt ma ostatnio jak nie wiem co caly czas by jadł, najada sie i za godzinke znowu za czyms chodzi
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Gosiu, to Twoja Emilka jest tego samego wzrosu co Milenka.
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Kuba 92 cm.
Waga 14,5 kilo.
Urósł ,ale nie przytył nic.
Podziel się: