reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

dokładnie nie znam jego wagi ani wzrostu, bo dawno mi go nie ważyli itp. Ale pewnie jeżeli chodzi o wzrost, to coś koło tego co Hanulka, sądząc po ubrankach. A waga to ponad 12kg. Muszę go rzucic w końcu na wagę;-)

reklama
Wczoraj w końcu poszliśmy na szczepienie....
Hanulka mając prawie 20 miesięcy :

waży -12 kg
mierzy -85 cm
rozm.stópki-23

Lekarka powiedziała, że Hanusia jest dość wysoka jak na swój wiek ...ale mi się zdaje, że ja najbardziej w normie...sądząc po ciuszkach nosi 86-92..:happy:
Kinuś, Hania ma bardzo ładne wymiary:tak:. A stópkę ma długą:tak: - tak sądzę po Kamili, bo ona przy podobnym wzroście ma 21:tak:. Dokładne wymiary podamy po szczepieniu, bo tez dopiero sie wybieramy:zawstydzona/y:

Wczoraj w końcu poszliśmy na szczepienie....
Hanulka mając prawie 20 miesięcy :

waży -12 kg
mierzy -85 cm
rozm.stópki-23

Lekarka powiedziała, że Hanusia jest dość wysoka jak na swój wiek ...ale mi się zdaje, że ja najbardziej w normie...sądząc po ciuszkach nosi 86-92..:happy:

Kinus czy u Was mierza takze dzieciom stópki:confused:

Jula buciki nosi nr 22 a bodziaki 86 juz sa przymale wiec wiekszosc ciuszkow tez 92 zaklada:tak:

Oj rosna nam nasze wrzesniaki...rosna:-)​

Po dzisiejszym szczepieniu dowiedzielismy się, że Kamulina:
mierzy 83 cm
waży 10,2 kg
stopa 21 cm

I po raz pierwszy pediatra nie przyczepiła sie do jej wagi:-)

Roberta rozmiary sprzed miesiąca. Podawałam na wrześniu, ale tam jest niewidoczne;-)
Waży już ponad 14kg, wzrostu nie znam, ale sądząc po ubrankach, to między 86-92. Buciki nosi 24

Rosną nam dzieciaki i rosną:tak::-) ale to dobrze:tak:
A u nas rzecz sie stała niebywała, Kamula urosła 2 cm przez miesiąc :szok:. Może to normalne...Nie wiem, nigdy nie zwracałam uwagi:-p. Mierzy już 85 cm ale dalej waży okolo 10 kg. :baffled:. Najlżejsza z wrzesniaków:confused:

reklama
dzisiaj pani dr mierzyła Rozi i stwierdziła, że ma 93cm :-)

Moniu, ja zauważyłam, że Rozi rośnie skokowo, przez chwilę nic a za miesiąc już 3cm więcej. najlepiej widzę to po jej stópkach, co dwa miesiące buty do wymiany.

Do góry