reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną :-)

dokładnie nie znam jego wagi ani wzrostu, bo dawno mi go nie ważyli itp. Ale pewnie jeżeli chodzi o wzrost, to coś koło tego co Hanulka, sądząc po ubrankach. A waga to ponad 12kg. Muszę go rzucic w końcu na wagę;-)

reklama
Wczoraj w końcu poszliśmy na szczepienie....
Hanulka mając prawie 20 miesięcy :

waży -12 kg
mierzy -85 cm
rozm.stópki-23

Lekarka powiedziała, że Hanusia jest dość wysoka jak na swój wiek ...ale mi się zdaje, że ja najbardziej w normie...sądząc po ciuszkach nosi 86-92..:happy:
Kinuś, Hania ma bardzo ładne wymiary:tak:. A stópkę ma długą:tak: - tak sądzę po Kamili, bo ona przy podobnym wzroście ma 21:tak:. Dokładne wymiary podamy po szczepieniu, bo tez dopiero sie wybieramy:zawstydzona/y:

Wczoraj w końcu poszliśmy na szczepienie....
Hanulka mając prawie 20 miesięcy :

waży -12 kg
mierzy -85 cm
rozm.stópki-23

Lekarka powiedziała, że Hanusia jest dość wysoka jak na swój wiek ...ale mi się zdaje, że ja najbardziej w normie...sądząc po ciuszkach nosi 86-92..:happy:

Kinus czy u Was mierza takze dzieciom stópki:confused:

Jula buciki nosi nr 22 a bodziaki 86 juz sa przymale wiec wiekszosc ciuszkow tez 92 zaklada:tak:

Oj rosna nam nasze wrzesniaki...rosna:-)​

Po dzisiejszym szczepieniu dowiedzielismy się, że Kamulina:
mierzy 83 cm
waży 10,2 kg
stopa 21 cm

I po raz pierwszy pediatra nie przyczepiła sie do jej wagi:-)

Roberta rozmiary sprzed miesiąca. Podawałam na wrześniu, ale tam jest niewidoczne;-)
Waży już ponad 14kg, wzrostu nie znam, ale sądząc po ubrankach, to między 86-92. Buciki nosi 24

Rosną nam dzieciaki i rosną:tak::-) ale to dobrze:tak:
A u nas rzecz sie stała niebywała, Kamula urosła 2 cm przez miesiąc :szok:. Może to normalne...Nie wiem, nigdy nie zwracałam uwagi:-p. Mierzy już 85 cm ale dalej waży okolo 10 kg. :baffled:. Najlżejsza z wrzesniaków:confused:

reklama
dzisiaj pani dr mierzyła Rozi i stwierdziła, że ma 93cm :-)

Moniu, ja zauważyłam, że Rozi rośnie skokowo, przez chwilę nic a za miesiąc już 3cm więcej. najlepiej widzę to po jej stópkach, co dwa miesiące buty do wymiany.

Do góry