reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak rosną :-)

Kangurki, Majka też miałą szmery nad serduszkiem, była diagnozowana przez kardiologa i przez pierwsze 3 lata powodem tych szmerów był albo szybki rozwój fizyczny, albo lekka niedokrwistość, Majka zawsze miałą hemoglobinę w granicach 10-11, czyli mało, odkąd skończyła 4 latka hemoglobina powyżej 12, a szmery zdefiniowane jako zupełnie niegroźne, zanikające z wiekiem.
U was na pewno to samo, Skontroluj krew bo być może będzie potrzebny jakiś kwas foliowy i B6, może też żelazo.
Nie pękaj kochana, to nic strasznego. Buziaki

Gratulacje dla wszystkich wielgaśnych i papuśnych wrześniaczków !!!

reklama
Kangurki, to z pewnością nic groźnego :)

Edytka, no, no... Kama przybierała ostatnio 500 na miesiąc :p

sprawdzałam w swojej książeczce zdrowia dziecka i okazuje się , że ja jako niemowlak ważyłam dokładnie tyle, co Kamila w tych samych okresach - dziwne, dokładnie tyle samo ::)
a wszyscy mi mówili, że jako dziecko to taka chudzinka byłam :)

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom super wagi

Kangurki nie martw się tak jak pisała Joanka, to pewnie nic groźnego.

Łukasz juz nosi 80. Pajacyki od anineczki maja rekawki 3/4 a nogawki lekko za krótkie (rozmiar z metki 74). Łuki na wadze nie przybiera za dużo ale za to w centymetrach jest niemożliwy... miesiąc czasu i musze zmieniac ciuszki na rozmiar większe... ma takie fajne krótkie portachy na lato ale niestety za małe... nie doczekały lata. Jesli którejs by sie spodobaly to wystawiłam je na watku Sprzedam

wczoraj byliśmy na szczepieniu i ważeniu Julek waży 7600 - myslałam, że wiecej bo jak sie go nosi to mam wrazenie ze ma kamyki w pupce:)

Kangurki - my tez mamy skierowanie do kardiologa i wie jaksie martwisz bo ja juz wszystko co mozliwe obczytałam i wypytała,,, u Julka nie słychac szmerów ale czasami ma lekko zasinione wokół ust co może świadczyć o wadzie serce - brrr, mam nadzieje, że to wykluczy kardiolog,,,

a na kiepską morfologię najlepszy jest sok z buraków, jak Julek miałniedokrwistość to m
piłam po pół litra dziennie, a on z mlekiem - rewelacja wyniki sie poprawiły do idealnych w miesiąc!!!

my tez mamy skierowanie do kardiologo - po ostatnim incydencie
Pani oznajmiła nam, że mamy przyjść we wrześniu :o
jednak po krótkiej rozmowie znalazła termin na 20 czerwca ::)

Wczoraj byliśmy na szczepieniu :)
Wymiary ochronne Mateusza :
waga 8400
wzrost 68
obwód głowy 44
obwód klaty 45,5

Dla porównania wymiary Emili w wieku 6 i pół miesiaca :
waga 7500
wzrost 65
obwód głowy 43
obwód klaty 43,5
:)
Trochę różnica jest co ;D

reklama
miyu mamy co do wagi podobne maluchy ;D
W piatek byłam z Robertem na kontroli w poradni.
Wymiary Roberta:
waga 8400g
wzrost 70cm
obwóg głowy 43cm
Sara natomiast jak miała 6 mcy ważyła 7800g
Jeżeli chodzi o morfologię Roberta, jest już dobra. Jedynie poziom żelaza ma bardzo niski. Pani doktor sugerowała, że albo Robert miał katar albo wkrótce dostanie. I tak faktycznie jest, Robert ma katar ::). Noc wcześniej byłam przez Roberta bardzo niewyspana, ale tej nocy było juz dużo lepiej :)

Do góry