reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną :-)

Joanka pisze:
wróciliśmy ze szczepienia, jak to dobrze że dłuższa przerwa przed nami...
Krzysiek jak zawsze ;D ;D ;D ocena z zachowania: wzorowy, klata 46, głowa 44, długości mi dziady nie chcą mierzyć więc na oko długi.., no i waga :o 8400, przybrał mi skubaniec prze 2 tygodnie 500 g, a ja się zastanwiałam dlaczego on mi się jakiś taki lżejszy wydaje, że schudł niby czy co ? o ja naiwna !
nie widać po nim specjalnie tej wagi, więc może jest dłuższy niż na swój wiek ? Nie mam niestety porównania .

no
to tyle

Joanka a nie możesz go sobie miarą krawiecką w domu potraktować???
My tak robimy :)

reklama
i jak mierzycie, tzn. odkąd dokąd ? Majkęteż mi nie mierzyli, więc pierwszy jej pomiar zrobiłam gdy pierwszy raz stanęła na dwóch kończynach ;D

no ja mierze tak jak dorosłego
mniej wiecej czubek głowy- tam gdzie się włoski w gniazko skręcają - wiesz o co chodzi? ;)
polem lecę z tą miarką po pośladku i nóżce przyklejejąc do ciałka az do piętek

anineczka pisze:
Marta, to lapki pobolewaja cio? ;D
Anineczko łapki nawet nie, bardziej kręgosłup ::)

ale Joanka i Sylwia też mają piękne klocuszki 8,400 i 8,600
nieźle karmicie moje drogie panie ;)
chyba tez kręgosłup czasem pobolewa

ale nie narzekam słodki ten ciężar ;D ;D

No, no ładne klocuszki, ale taki ciężar jest słodki :)
Kamili tez nie mierzą, a w domu za każdym rasem wychodzi inny "wzrost" i juz sama nie wiem.
Ostatnio wymierzylam 65cm :)

a ja z Nikim w poniedzialek wybieramy sie do lekarza, wydaje mi sie ze bedzie cos ok 10 kg- bo miesiac temu bylo 8600 a maly sporo przybral.........

bylysmy sie dzis kontrolnie zwazyc ;D
Milenka wazy 7160 i przybrala przez 5 tygodni 560g
"nowa" pani doktor powiedziala, ze lanie przybiera i ze w stosunku do wagi urodzeniowej az za ladnie ;D

reklama
U nas też nie chcą mierzyć...tylko jak wzywam prywatnie pediatrę to mierzy i tym sposobem moja mała długa jest na 77 cm. Waga też pewnie jej wzrosła bo po chorobie ciągle jest głodna ;D ;D ;D Czuć na rękach, że jej trochę ciałaka przybyło ;D

Do góry