reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

Joanka pisze:
wróciliśmy ze szczepienia, jak to dobrze że dłuższa przerwa przed nami...
Krzysiek jak zawsze ;D ;D ;D ocena z zachowania: wzorowy, klata 46, głowa 44, długości mi dziady nie chcą mierzyć więc na oko długi.., no i waga :o 8400, przybrał mi skubaniec prze 2 tygodnie 500 g, a ja się zastanwiałam dlaczego on mi się jakiś taki lżejszy wydaje, że schudł niby czy co ? o ja naiwna !
nie widać po nim specjalnie tej wagi, więc może jest dłuższy niż na swój wiek ? Nie mam niestety porównania .

no
to tyle

Joanka a nie możesz go sobie miarą krawiecką w domu potraktować???
My tak robimy :)

reklama
i jak mierzycie, tzn. odkąd dokąd ? Majkęteż mi nie mierzyli, więc pierwszy jej pomiar zrobiłam gdy pierwszy raz stanęła na dwóch kończynach ;D

no ja mierze tak jak dorosłego
mniej wiecej czubek głowy- tam gdzie się włoski w gniazko skręcają - wiesz o co chodzi? ;)
polem lecę z tą miarką po pośladku i nóżce przyklejejąc do ciałka az do piętek

anineczka pisze:
Marta, to lapki pobolewaja cio? ;D
Anineczko łapki nawet nie, bardziej kręgosłup ::)

ale Joanka i Sylwia też mają piękne klocuszki 8,400 i 8,600
nieźle karmicie moje drogie panie ;)
chyba tez kręgosłup czasem pobolewa

ale nie narzekam słodki ten ciężar ;D ;D

No, no ładne klocuszki, ale taki ciężar jest słodki :)
Kamili tez nie mierzą, a w domu za każdym rasem wychodzi inny "wzrost" i juz sama nie wiem.
Ostatnio wymierzylam 65cm :)

a ja z Nikim w poniedzialek wybieramy sie do lekarza, wydaje mi sie ze bedzie cos ok 10 kg- bo miesiac temu bylo 8600 a maly sporo przybral.........

bylysmy sie dzis kontrolnie zwazyc ;D
Milenka wazy 7160 i przybrala przez 5 tygodni 560g
"nowa" pani doktor powiedziala, ze lanie przybiera i ze w stosunku do wagi urodzeniowej az za ladnie ;D

reklama
U nas też nie chcą mierzyć...tylko jak wzywam prywatnie pediatrę to mierzy i tym sposobem moja mała długa jest na 77 cm. Waga też pewnie jej wzrosła bo po chorobie ciągle jest głodna ;D ;D ;D Czuć na rękach, że jej trochę ciałaka przybyło ;D

Do góry