reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pożytecznie spędzić czas z dzieckiem?

Wspólne czytanie lub słuchanie książek to faktycznie bardzo ciekawe i pożyteczne zajęcie jakie możemy spędzić ze swoim dzieckiem,my często lepimy różne rzeczy z ciastoliny,jest przy tym dużo zabawy i pobudza jednocześnie kreatywność,wyobraźnię naszego dziecka.

reklama
aniaa79 dzięki, zapomnieliśmy o Mikołajku, tam i ilustracje są fajne. Do tego dziś znów lecę po kolejnego Giganta do kiosku "Złoto Prezenterów", bo jak nie kupię to mogę w domu nie nocować jak to się mówi...

mój mąż razem z starszym dzieckiem czytają giganty a ja z młodszym słuchamy audiobooków, bo mały przy nich szybko zasypia a ja mogę się zająć pożyteczną pracą ;)

Jesli chodzi o samodzielne czytanie to komiksy są super, ale na początek najlepsze czytam sobie, to jest seria unikatowa, bo naprawde dostosowana do poziomu dziecka. Ja własnie zamówiłam nowości po 9,99- teoria pana alberta, Kacper i plaster z 1 poziomu, Tytusa w cyrku i jeszcze Maja na tropie jaja z drugiego - myśle, że już czas spróbować. W nowościach widziałam też mur - o murze berlińskim i Świątego Mikołaja.

Świetny pomysł mi poddałaś właśnie patrzyłam na tę serię i już kilka tytułów mam na oku: Teoria Pana Alberta i Kacper i plaster - dzięki za przydatną podpowiedź.

Jeżeli mowa o komiksach to faktycznie Giganty cieszą się bardzo dużą popularnością wśród starszych dzieci,dla młodszych jeszcze nie i tutaj powyższa seria bardzo dobrze się sprawdzi,także mogę ją polecić.

komiksy rządzą a szczególnie Giganty dla starszych dzieci,dla młodszych dzieci polecam ,,Przyody Mikołajka" Po kilka razy czytam dziecku przed snem:)

komiksy, a ostatnio tez gry komputerowe:) jak ktos mieszka w stolicy to moze odwiedzic centrum kopernika, zarowno fajna zabawa dla dzieci jak i rodzicow

Witam. Od niedawna prowadzę blog o tym jak kreatywnie spędzać czas z dzieckiem w domu rozwijając przy tym jego umiejętności. Jestem nauczycielka wychowania przedszkolnego oraz mamą 2,5-latki oraz osmiomiesiecznego chłopca. Jeśli chcecie skorzystać z moich pomysłów to zapraszam na fb profil Maluch w domu czyli wspomaganie rozwoju dziecka przez Rodziców :) lub blog na blogger maluch-w-domu. Znajdziecie tu pomysły na prace plastyczno-techniczne, artykuły jak
wspomagać rozwoj poszczególnych kompetencji, propozycje zabaw. Zapraszam.

reklama
To jak najbardziej też:) Wydaje mi się,że niemal każda opcja jest dobra jeśli spędzamy czas z dzieckiem kreatywnie,a nie tylko przed tv czy włączając mu komputer aby samo się sobą zajęło. To duży błąd.

Do góry