reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak poradzićsobie z potówką

reklama
Mój mały też strasznie się poci pomimo, że leciutko go ubieram w takie ciepłe dni. Potem wyskakują mu potówki i biedny się męczy bo go swędzi... ;-P

Powiedzcie mi, czy wasze dzieci tak niemilosiernie poca sie w takie upalne jak teraz dni??
Moja corka jak spi, to jest cala mokra - glowka i twarz...podobnie jest podczas jedzenia.:confused:
Moja Blaneczka jak byla malutka tez sie tak pocila z wiekiem jej to przeszlo , podobno jak jest a malo witminy d3 to dziecko moze sie pocic .:tak:a w upalne dni to normalne , dorolsy sie poci to i dziecko wazne zeby dawac duzo pic wody :tak:
dzieko wklada wielki wysilek w jedzenie i pewnie stad te poty ,a jak jeszcze cieple jedzonko to tym bardziej :tak:;-) a w razie co idz do lekarza i spytaj ;-)

Hej. Moja córka urodziła sie w porze strasznych upałów i mimo iż ubierałam ją tylko w pampersa z potówkami miałam problem. Zaczęły znikac jak do kąpieli dodawałam Kalie (małe fioletowe tabletki) a w ciągu dnia smarowałam potówki Oilatum Soft krem. Pomogło i od tamtej pory ani jednej potóweczki:-)
Pozdrawiam

kaatia pamiętaj, że potówek nie wolno natłuszczać, bo mogą się bardziej rozsiać i można doprowadzić do stanu zapalnego. Najlepiej wysuszać je "białą papką" - to jest maść robiona w aptece, na receptę kosztuje tylko 5 zł, zawiera talci veneti, zinci oxydati, glycerini aa 20,0, aqua calcis ad 100,0. A żeby nawilżyć skórę przez min. tydzień kąpać dziecko w ugotowanym siemieniu lnianym (na pół litra wody ok. 6-8 łyżek nasion lnu, zagotować rano, odstawić i wieczorem wlać gluta do kąpieli).

Czy stosujecie coś na potówki? jeśli tak t co

tak - lżejsze ubranko i nie dwa kocyki, a jeden :) wszystkie pęcherzyki poznikały w ciągu nocy
słyszałam, że nie wolno smarować żadnymi maściami potówek, lepiej najpierw się upewnić czy to aby potówki, jeśli nie znikają samoistnie z dnia na dzień

reklama
Mamusie! zanim zaczniecie leczyć swoje maleństwo na własną rękę, poczytajcie na ten temat ew. obejrzycie program choćby tutaj z DDTVN.
Nie mówię, że zasypka czy Sudokrem może zaszkodzić, ale na każde dziecko to działa w inny sposób, wiemy jak u nas było.

Do góry