reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nauczyc niemowlaka spac ?

Fado123

Fanka BB :)
Kochane moje!
Każda radę przyjmę.
Moja dziecko ma 15 tyg ,i zasypia tylko na rękach, a i tak najpierw jest prężnie się i płacz, waży 7 kg ja powoli tracę siłę, są dni że nie daje rady, wiem moja wina ,ja przyzwyczaiłam do rak , w nocy nie ma problemu ,zje odkładam śpi, ale w dzień, muszę nosić, skakać itd ,odloze i śpi od 30 do 50 min, ale co dalej ona lżejsza nie będzie

reklama
Rozwiązanie
Hehe dobre dobre:D A może podskakuj na łóżku i lekko kolyszac oczywiście nie do sufitu ale przynajmniej nie będziesz chodzić...
Muszę spróbować, hm nikt nie ostrzegł ,że będzie trudno ha ha ,myślałam że takie dziecko to tylko śpi i je , że samo zasypia ,tak jak w filmach i wcale nie płacze [emoji23]
reklama
Będę próbować wszystkiego , jak bym karmiła piersią ,to by łatwiej było, zasnelaby przy cycku i wystarczy się odsunąć, a tak jest problem ,przy butli bo odbić trzeba , a mój kręgosłup już daje znać że nie nie nie.

Ja tez swoje oba usypialam na rękach ale ja zawsze siadam. Biorę poduchę, kładę malucha, owijam kocykiem, zamykam w rękach i kołysze. Zasypiały w minutę a jak już zapadły w głęboki sen to poduchę odkładam na sofę.
Nie zawsze trzeba przy butli odbijać. Ja swoje nie zawsze odbijałam i nic się nie stało. Jak zasnęły podczas jedzenia (9 na 10 razy tak było) to nie odbijalam.

Ja tez swoje oba usypialam na rękach ale ja zawsze siadam. Biorę poduchę, kładę malucha, owijam kocykiem, zamykam w rękach i kołysze. Zasypiały w minutę a jak już zapadły w głęboki sen to poduchę odkładam na sofę.
Nie zawsze trzeba przy butli odbijać. Ja swoje nie zawsze odbijałam i nic się nie stało. Jak zasnęły podczas jedzenia (9 na 10 razy tak było) to nie odbijalam.
W nocy nie odbijam, nakarmie ,odloze ,śpi, ale w dzień ta sztuka się nie udaje ha ha

Po kazdym pobycie u mojej mamy i babci musialam przejsc armagedon zanim wrocila do swoich nawykow. Kazdy przyzwyczaja sie do lepszego szybko. Noszenie na rekach dla mnie to masakra, mialam zlamany kręgosłup i rece sie same otwieraja. Lezalam obok niej tydzien po kazdym powrocie i zaczela znowu zasypiac bez noszenia. Az do ostatniej wizyty 2 tygodniowej, byl katar może zeby tez bolały. Jest znowu noszenie.... Wiec tak, to jest to co dziecko szybko lapie, wlasnie przez to, ze bujanie w brzuchu bylo przyjemne. Nigdy juz nie dam sobie wmowic, ze miala taka postrzebe sama w sobie, bo przez pol roku zasypiala albo obok mnie, albo sama w lozeczku, nie plakala i byla radosna, az do momentu tak jak pisalam wczesniej kiedy moja mama nosila ja bez powodu, bo tak trzeba....

reklama
To ja mam szczescie bo moje dziecko samo zasypia lub po przystawieniu do piersi a placze tylko wtedy jak chce jesc, poza tym praktycznie nie placze. Umie lezec w lozeczku i sam sie soba zajmowac, bawic np raczkami. Za to jak chce jesc to bardzo sie zlosci chce butelke natychmiast i tez sie prezy, ale uspokaja go wtedy muzyka. Karmie butelka i piersia. A na placz pomaga tez grzechotka, pokazywanie zabawek, spiewanie.

Ostatnia edycja: