reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nauczyc niemowlaka spac ?

Fado123

Fanka BB :)
Kochane moje!
Każda radę przyjmę.
Moja dziecko ma 15 tyg ,i zasypia tylko na rękach, a i tak najpierw jest prężnie się i płacz, waży 7 kg ja powoli tracę siłę, są dni że nie daje rady, wiem moja wina ,ja przyzwyczaiłam do rak , w nocy nie ma problemu ,zje odkładam śpi, ale w dzień, muszę nosić, skakać itd ,odloze i śpi od 30 do 50 min, ale co dalej ona lżejsza nie będzie

reklama
Rozwiązanie
Hehe dobre dobre:D A może podskakuj na łóżku i lekko kolyszac oczywiście nie do sufitu ale przynajmniej nie będziesz chodzić...
Muszę spróbować, hm nikt nie ostrzegł ,że będzie trudno ha ha ,myślałam że takie dziecko to tylko śpi i je , że samo zasypia ,tak jak w filmach i wcale nie płacze [emoji23]
A jakieś szumy może by pomogły? Mój ma 18 miesięcy i czasami jak jest ciężko mu zasnąć to szum go od razu jakby "zamula" ;)
Moje dzieci obydwoje zasypiali na rękach i to jeszcze musiałam się ruszać, potem tego pierwszego nauczyłam spania w wózku ale musiałam nim ruszać na boki i pielucha musiala być przy buzce. Drugi czasami zasypia obok na łóżku teraz ale nadal często (szczególnie w dzień) zasypia na rękach. Komentarze, które słyszysz mimo że w dobrej woli to nie bierz do siebie, słyszałam to samo i powodowało to we mnie tylko frustrację i zniecierpliwienie. Prawdę powiedziawszy im dziecko strasze więcej waży owszem ale nie potrzebuje już tyle snu.
Będę próbować wszystkiego , jak bym karmiła piersią ,to by łatwiej było, zasnelaby przy cycku i wystarczy się odsunąć, a tak jest problem ,przy butli bo odbić trzeba , a mój kręgosłup już daje znać że nie nie nie.

reklama
Dokładnie, u mnie wtedy pomogla mi mama bo bym wymiekła
Mozna dziecko oduczyc zasypiania na rekach, ale to proces nielatwy, bo przez kilka dni przy kazdej drzemce, bedzie bunt i placz. Moja miala troche ponad 4 miesiace, kregoslup zaczal odmawiac mi posluszenstwa wiec zaczelam uczyc zasypiania w wozku. Doslownie wisialam na nim, przytulajac ja, glaszczac, nucac, spiewajac i wogole, ale na rece nie bralam, choc to proste nie bylo. Trwalo to jakies 5 dni, z kazdym dniem zloscila sie mniej i bunt byl mniejszy, az w koncu bez problemu zasnela w wozku. Potem zmiana tego na zasypianie w lozeczku byla juz formalnoscia.
Powodzenia.

Hehe dobre dobre:D A może podskakuj na łóżku i lekko kolyszac oczywiście nie do sufitu ale przynajmniej nie będziesz chodzić...
Muszę spróbować, hm nikt nie ostrzegł ,że będzie trudno ha ha ,myślałam że takie dziecko to tylko śpi i je , że samo zasypia ,tak jak w filmach i wcale nie płacze [emoji23]

Rozwiązanie