reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
Dziewczyny!!!
Prosze o cierpliwość w tym momencie siadł mi komputer w domu.Jak naprawie poprzesylam wszystkim zainteresowanym poradniki( do konca tygodnia powinnam niec juz sprawny komp).

Mi sie wydaje, ze tak duzy chlopiec nie potrzebuje juz karmienia w nocy czy tez o tak wczesnym poranku. Moze sprobuj powoli zaczac przesuwac i opuzniac ten posilek (np codziennie o 10-15 min) az dojdziesz do 7-8mej rano , nie wczesniej.Zamiast tego moze sprobuj podawac mu smoka. Wydaje mi sie ze wkoncu i Twoj maluszek zacznie sie coraz pozniej budzic:tak:. Jego organizm i wew zegar napewno sie przestawi. U takiego brzdaca nocna przerwa miedzy posilkami moze swobodnie wynosic 12 godzin;-).Moj synek juz od jakiegos czasu (ok 2 mies) je kolacje o 19.30, a sniadanko ok 7-8 rano. Polecam rowniez te ksiazke :
Usnij Wreszcie , warto przeczytac.
Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Hej Dziewczyny.Wszystko wskazuje na to,ze moj problem sie skonczyl:-).Otoz,bylismy z Mariuszkiem ostatnio pare dni w szpitalu na badaniach.Bylo tam bardzo goraco i moje lozko bylo bardzo waskie dlatego vtez maly bardzo szybko przyzwyczail sie do lozeczka.Teraz ,po powrocie do domu chetnie spi u siebie i w dzien i w nocy,a nawet kiedy nie spi lubi sie bawic w lozeczku.POZDRAWIAM:-):-):-):-):-):-):-)

Witajcie Dziewczyny,
ja po raz pierwszy na forum, ale mam nadzieje nie ostatni :-)

Z zaintereseowaniem czytam Wasze pomysły i podpowiedzi, ale mam pytanie do tych, którym sie udało wdrożyć plan samodzielnego zasypiania: czy Wasze pociechy nauczyły sie w zasypiac w łóżeczku ze smoczkiem czy bez??? Pytam, bo moja Mała (narazie jeszcze bardzo mała, 7 tyg :tak:) wypluwa smoczek na odległośc, zastanwiam się czy jest realne nauczenie jej zasypiania w łóżeczku bez tego cholernego smoczka :no: Chce wiedzieć czy jest sens zaczynac próby :-)

Z pozdrowieniami,
Dosiaczek

Witajcie Dziewczyny,
ja po raz pierwszy na forum, ale mam nadzieje nie ostatni :-)

Z zaintereseowaniem czytam Wasze pomysły i podpowiedzi, ale mam pytanie do tych, którym sie udało wdrożyć plan samodzielnego zasypiania: czy Wasze pociechy nauczyły sie w zasypiac w łóżeczku ze smoczkiem czy bez??? Pytam, bo moja Mała (narazie jeszcze bardzo mała, 7 tyg :tak:) wypluwa smoczek na odległośc, zastanwiam się czy jest realne nauczenie jej zasypiania w łóżeczku bez tego cholernego smoczka :no: Chce wiedzieć czy jest sens zaczynac próby :-)

Z pozdrowieniami,
Dosiaczek

Oczywiscie ze sie da :tak: moje dziecie wprawdzie lubi smoki ale czesto zasypia bez niego. Jesli Twoja corcia nie lubi smokow i wypluwa je na odleglosc to nie dawaj go bo tym mozesz ja tylko denerwowac i nici z samodzielnego zasypiania.
Pozdrawiam

reklama
Do góry