reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
A ja (naturalnie tez zazdroszcze ;-) proponuje Ci przesunac pore zasypiania z 20 na 22...po troche co dwa dni. Pomysl tez jak wygladaja drzemki w dzien? moze za wczesnie sa i wtedy dziecko jest wczesniej senne... my tak mamy i Kuba do przed wczoraj o 18 juz okropnie marudzil i ziewal...a wczoraj i dzis kapalismy o 20 a spi...od jakich 2-ch minut. Powinien do ok 7-mej pospac
pozdrawiam
ps. http://nasza-szkapa.idl.pl/czytadla/eBooks.PL-Kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac.pdf

reklama
Kochane;

Aż wstyd mi wypowiadać się w tym temacie, bo moje Maleństwo odkąd skończyło 2 miesiące przesypia całą noc. Kąpiel jest zawsze między 19 a 19:30, karmienie i spanie, aż do 7 rano. Z tym porannym wstawaniem też jest super, bo nawet jeśli Ola się obudzi to nie płacze, tylko śpiewa. Mogłabym swobodnie leżeć w łóżku do 8 rano i nic by się nie działo.
Nie wiem sama za co dostałam taki Skarb :)

a moja spi cala noc niemalze od poczatku...pamietam jak jeszcze bylysmy w szpitalu i raz cala noc przespala (nie budzilam jej choc lekarze i pielegniarki kazali budzic co 3 godz na karmienie) potem po przyjsciu do domu gdzies przez dwa miesiace jazdy ze caly czas sie budzila, ale jakos sie unormowalo. Poprzesuwalysmy godziny spania i spi cala noc do 8 a czasem nawet do 10. Klade ja o 22 i spi zwykle do 8. O 8 dostaje butelke i dalej zasypia. Dzisiaj spala do 9 dostala mleczko przed chwila zjadla cala miseczke swiezych owocow i sie bawi,o 15 bedzie obiadek potem drzemka do 17 i jak sie obudzi to mleczko. Ok 19.30 bedzie kapiel i zabawa do 22 az padnie i zasnie.
Moze sprobujcie zrobic tylko jedna drzemke w dzien i nie bedzie problemow z noca?
wiem, ze tak latwo pisac ze bedzie ok i wogole. Kazde dziecko jest inne i trzeba samemu wyczuc czego Wasz maluch potrzebuje.

moje dziecko w czasie dnia spi 3 razy po 30 minut, klade brzdaca spac okolo 21.30 a i tak wstaje o 5 rano :-( taki juz jest i wiem ze nic na to nie poradze... :-)

Aneczko u mnie jest tak jak u ciebie. czyli maly zasypia kolo 21 i budzi sie kolo 4-6 (roznie 4:30 lub 5:30) od jakis 4 dni. Wlasnie testuje opcje przesuniecia zasypiania blizej 22. Wczoraj go obudzilam kolo 22 i dopiero kapanko bylo, ale niestety obudzil sie kolo 3. Zobaczymy jak nam dzis pojdzie. jestem pelna nadzieji.

Dziewczyny wzięłam Antosia troszkę na przetrzymanie :-) tzn.jak sie obudzi o 4 lub 5 to Go karmię i pozniej znowu odkładam do łóżeczka,czasem troszkę marudzi,ale własciwie od 3 dni......BAWI się lub znowu ZASYPIA.....i tak sobie leży w łóżeczku prawie do 7!!! W końcu mogę sie troszkę zdrzemnąć nad ranem.......Wszystkim z cełego serca dziękuję za odzew....to forum to moja jedyna rozrywka...:-)
Pozdrawiam!!!

reklama
A i jeszcze jedno tak w ogóle to mój Antosiek ma juz 7miesiecy i 2tygodnie.......Troszke daje mi popalić,ale i tak jest TAAAAKI słodki:happy:
Z Nim świat jest naprawdę kolorowy i chce się żyć!!!:-)

Do góry