reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
Groąco polecam ta książke i metodę. Dzieki niej moja 3 miesięczna córcia nauczyła sie samodzielnie zasypiać!!!A zaznaczam że przez 2 miesiące była regularnie kołysana do snu, to był horror, bo mi juz ręce odpadały, jak zasnęła przenosiłam ją do łóżeczka i po 1 min juz po spaniu!Było ciężko na poczatku ale moja konsekwencja sie opłaciła. Nie przesypia co prawda nocy, pewnie dlatego, że jest karmiona piersią i może jest głodna?W nocy nie mam odwagi stosowac tej metody, może powinnam, ale pewnie caly blok miałby pobudkę. Zreszta wstaje tylko raz na karmienie i odkładam ją do łóżeczka i sama juz sobie zasypia. Od poczatku sypia sama w łóżeczku.
Życze cierpliwości i powodzenia!

reklama
moja 3,5 miesieczna corcia wieczorami zasypia tylko w chuscie. probuje ja nauczyc, klade do lozeczka i daje jej np. godzine na zasniecie, w tym czasie przychodze, glaskam, nuce kolysanki i DUPA. jest caly czas taka pobudzona, ze nie usypia. dopiero jak ja dochusty wsadze, to po 10 min juz spi. a np. jak sie budzi na ranne karmienie, to potem bez problemu zasypia w lozeczko.

takze ja tez poprosze na: g.konikowska@interia.pl. moze sie uda :-)

Czesć mamo,
czy możesz wspomóc niewyspana mamę książką "Uśnij wreszcie" która dotarła do Ciebie??
Mam osmiomiesięczną Patrysię którą muszę nauczyć spać w łóżeczku!!!
Mój mail to gosiama100@wp.pl
Pozdrawiam.

Nie wiem ktora juz dostala ksiazke od kogos innega ale jesli ktoras z mam jest w potrzebie to moge pomoc z ksiazka :) tylko dajcie znac na priva

Dziewczyny wsylalam ksiazke jesli ktos potrzebuje to j.w.na priva....

Mam tez w wersji elektroniczej "wychowanie bez porazek", babycook

reklama
Dziewczyny, to i mnie poratujcie:tak: Pojutrze wracam do pracy i jak mała nie zacznie wczesniej zasypiać to sie wykończę. Prześlijcie mi tą książeczkę. Będę wdzięczna:happy: Miłych snów:-)

Do góry