reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
Moja corka ma roczek i chcialabym ja nauczyc np. chodzic spac o 20-21. niestety mi sie to nie udaje czy ktoras z was moze mi powiedziec jak zmienic godzine zasypiania u dziecka... vanessa ma dopiero roczek a zasypia o 22 nawet czasami o 24 :-( :confused:
Po pierwsze To wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!!:-)
A po drugie to czy twoje dziecko ma drzemki w dzien jesli tak to o ktorej one sa:confused: :confused: Bo moje dziecko tez jesli nie raz mi sie nie stety zdarzy zeby poszlo kolo 16ej na drzemke(odstawilam ja od piersi w dzien i dlatego ma problem z zasnienciem) to pozniej wieczorem mamy problem.Ale normalnie to o 20:00 po kapieli juz nam spi.Ale trzeba pilnowac spania w dzien.Najlepiej jakby dziecko najpozniej kolo 12:00 robilo sobie drzemke i to koniec.Wtedy napewno pojdzie normalnie spac wieczorem:-)

SECASIU wiem że wszyscy prosza o to samo ale czy możesz przesłać mi magiczne księżeczki "wychowanie bez porazek" i "usnij że wreści" mam nadzieje ze nie przekreciłam tytułów
Z gory dziękuje mój adres mip2@wp.pl:-)

Hej brac na przetrzymanie to nie zadna sztuka wg mnie dziecko czuje sie opuszczone i nie wie co sie dzieje ze nagle zostalo samo. Sprobuj albo zastosowac metode podnoszenia i kladenia do skutku az sie uspokoi albo poloz ja na bok zacznij poklepywac rytmicznie w rytm bicia serca z mowiemiem lekkiego sz... sz... u mnie to zadzialalo i teraz mala klade pobawi sie w lozeczku i sama zapypia. Zastosowanie latwego planu wg ksiazki Tracy Hogg tez jest dobre - za jej pomoca zrezygnowalismy ze smoka w 3 dni :)

Czy możesz podać tytuł tej księżki

witam,

Jeśli to możliwe to prosiłbym również o przesłanie tej książki (lub wszystkich ;)) na adres krzyzanowski @ hot . pl

Pozdraiwiam
Ganz neu tata :D

Marta@- wyżej na tej stronie jest link do książki, o która się pytasz - jest to wersja elektroniczna, ale...każdy sposób zdobycia wiedzy jest dobry. Miłej lektury - ja już zaczęłam, bo chyba zagapiłam się na starcie z wychowywaniem :(

reklama
Witajcie,
Ja już przeczytałam tą książkę, ale tak z doskoku, bo jak to mama 2 miesięcze=nej Gabrysi inaczej nie dałam rady i albo coś źle zrobiłam, albo ta książka nie jest do końca dobra. Gabrysię usypialam tak jak tam napisano, kładłam po kąpieli do łóżeczka i wychodziłam, jak płakała bardzo przychodziłam i brałam na ręce, klepałam po pleckach i "szyszyszałam":) Efekt był taki, że pierwszego dnia usneła o 01.45!!!(zawsze zasypiała o 20.00).Następnego 23.40, następngo 23.40, następnego o 22.00, a po tygodniu czasami zasypiała, czasami nie. Caly dzień jej się porozwalał, poza tym skutkiem tego zasypiania, Gabrysia zazwyczaj pogodna, zaczęła budzić się z placzem. Zaprzestałam tych praktyk i Niunia zasypia czasami w łóżeczku, czasami na rączkach po 5 minutach i unormowalo się w nocy wstaje o 03, a potem o 06.30 i śpi do 08.00. Myślę, że nie trzeba tak się sugerować tą książką po prostu:)

Do góry