reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak liczyc miesiące ciąży

Witam :-). Tak czytam i sama też się motam z tym liczeniem...
Nadulina u Ciebie to już wogóle niezłe cyrki , taka rozbieżność ;-)

reklama
jejuu faktycznie Nadulina, duża ta rozbieżność. Ty się nastawiałaś, że na święta poród, a tu proszę.. do końca listopada urodzisz ;)

OM mialam 16.07 i kolejny miesiac zaczyna sie wg mnie 17, czyli 17.08 zaczal sie 2 miesiac, 17.09 zaczal 3 miesiac itp... obecnie wg OM jestem w 25t 3d a wgl USG jestem w 25t 7d :O pomieszanie xd

Witajcie
Potrzebuję konkretnej pomocy w przeliczeniu tygodni. Ostatnią @ miałam 23 listopada. Lekarka na pierwszym usg ustaliła wg tej daty termin porodu na 30.08. Ostatnio byłam na badaniach prenatalnych i pani doktor stwierdziła, że dzidziuś jest większy niż to wynika z ostatniej @. Ustaliła nowy termin porodu na 22.08. Wg pierwotnych wyliczeń badania prenatalne miałam robione w 12.5 tygodniu a w wynikach wpisane mam 13.6..
I co do tych oznaczeń mam właśnie pytanie.. 12.5 to jeszcze 12 tydzień czy już 13? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

Hej
Bardzo proszę o pomoc w przeliczeniu tygodni mojej ciąży..
Ostatnią @ miałam 23.11 i wg tego wychodzi 12.7 tygodnia (to już 13 tydzień czy jeszcze 12?)
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

hej dziewczyny jestem nowa na tym forum i tak jak kolezanka wyzej tez zastanawiam sie jak to jest z tymi tygodniami ja jestem w 17 tyg5dniu ciazy i nie wiem czy to 17 czy 18 tydzien???

dziewczyny ja wam polecam prowadzenie kalendarza ciązy na bellybestfriend. System wszystko wyliczy: który tydzień ciązy, ile jeszcze dni do konca, date porodu itd. No i duzo przydatnych innych funkcji, ja sobie nie wyobrazam ciazy bez tego :tak: :-):-):-)

reklama
Jak to jest z tym bellbestfriend? Jestem w 25 tyg i 5 dni a odkąd weszłam w 25 tydzień tam mam informację, że jestem w 26 tygodniu..:confused:

"
Jesteś w 26 tygodniu ciąży
(25 tyg. i 6 dni)
Miesiąc: 6
Trymestr: 2"

To w końcu jak to się mówi? ;d

I powiedzcie mi kochane, bo niby są rozbieżności w tym - III trymestr się zaczyna od którego tygodnia? Bo podobno od 7 miesiąca, ale czy na pewno?

Do góry