Mam dokładnie tak samo, ginekolog wyliczył mi na podstawie miesiączki, a ja jestem przekonana, że do zapłodnienia musiało dojść przynajmniej tydzień później.Ja zgłosiłam się do lekarza w 4tc, a po dwóch tygodniach okazało się, że jestem w 7/8 tc.
4+2 jak nie patrzeć daje 6 a nie 7 lub 8.
Myślę, że ustalenie początkowego punktu będzie bardzo trudne. Poza tym, większość ginekologów liczy tc od końca ostatniej miesiączki, co jest jakimś uproszczeniem, bo raczej nie zaszłam w ciążę zaraz po miesiączce, tylko po owulacji, co u mnie wychodzi na 16-18 dzień cyklu.
reklama
Matkatesterka
Zaciekawiona BB
Ja zawsze wklepuję w kalkulator ciąży ;D bo sama się gubię (a jestem już pod koniec 2 ciąży).
Ja znów mam problem, ponieważ z miesiączki termin wychodzi na 22go lipca, a z USG na 29go ponieważ mój mały żelek jest trochę mniejszy niż powinien być. I teraz się gubię czy tygodnie podawać wg miesiączki czy robić tygodniowe przesunięcie. Ktoś pomoże? To moja pierwsza ciąża
Najbliższe USG mam już w piątek i się nie mogę doczekać żeby się dowiedzieć czy moje dzieciątko mogło podrosnąć i dogonić rówieśników?
Najbliższe USG mam już w piątek i się nie mogę doczekać żeby się dowiedzieć czy moje dzieciątko mogło podrosnąć i dogonić rówieśników?
Teresa27
Początkująca w BB
Hej nie natemat pytanie obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży używałam w 1 ciąży detektora tentna płodu tylko nie pamientam dokładnie w którym tygodniu ... A pytanie jest czemu w 9 +3 cieszko namierzyć serce dziecka czy to narmalne że czasem jak znajdę słychać jak przez ścianę i po jakimś czasie znowu znika i znowu trzeba szukać
angeliskax
Moderator
Tak to normalne, w 9 tygodniu dziecko jest malenkie i ma jeszcze w Tobie dużo miejsca. Może się chować bardzo głęboko, także nie zaleca się do któregoś tygodnia stosować detektoru bo to tylko stres.Hej nie natemat pytanie obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży używałam w 1 ciąży detektora tentna płodu tylko nie pamientam dokładnie w którym tygodniu ... A pytanie jest czemu w 9 +3 cieszko namierzyć serce dziecka czy to narmalne że czasem jak znajdę słychać jak przez ścianę i po jakimś czasie znowu znika i znowu trzeba szukać
Teresa27
Początkująca w BB
A mnie to czasem martwi bo to taki dziwny dźwięk jak by przez ścianę i to bardzo nie wyraźny w 8+ 1 byłam na kontroli było wszystko ok lekarz założył mi kartęTak to normalne, w 9 tygodniu dziecko jest malenkie i ma jeszcze w Tobie dużo miejsca. Może się chować bardzo głęboko, także nie zaleca się do któregoś tygodnia stosować detektoru bo to tylko stres.
angeliskax
Moderator
Dlatego nie korzystaj na razie z tego detektoru. Z tego trzeba umieć korzystać to raz, a dwa jak wspomniałam dziecko ma dużo miejsca więc może być nawet przy kręgosłupie niż przy brzuchu. Kiedy masz kolejną wizytę? Mozesz wtedy zapytsc sie tez doktora od którego tygodnia najlepiej i najbezpieczniej zebys nie wariowała słuchać tetna dzieckaA mnie to czasem martwi bo to taki dziwny dźwięk jak by przez ścianę i to bardzo nie wyraźny w 8+ 1 byłam na kontroli było wszystko ok lekarz założył mi kartę
reklama
Teresa27
Początkująca w BB
Wizytę teraz mam 9 marca mój lekarz na ostatniej wizycie ogulnie muwil że detektor w tym tygodniu to nie jest dobry pomysł bo tylko stresować się bende ale ten dzwienki bicie serca poprostu bym chciała usłyszeć ...Dlatego nie korzystaj na razie z tego detektoru. Z tego trzeba umieć korzystać to raz, a dwa jak wspomniałam dziecko ma dużo miejsca więc może być nawet przy kręgosłupie niż przy brzuchu. Kiedy masz kolejną wizytę? Mozesz wtedy zapytsc sie tez doktora od którego tygodnia najlepiej i najbezpieczniej zebys nie wariowała słuchać tetna dziecka