reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

ale slyszalam ze nie wolno mieszac mleka ze soba. nawet jak w ten sam dzien bedzie sciagane.sama juz nie wiem co myslec i robic:-(

reklama
Sciągniete mleczko można mieszac i przetrzymywac kilka godzin w lodówce....jak misała Mama Helenki można także mrozic...ja tak robiłam trzy miesiące wiec wiem na własnym przykładzie......

Zorane sutki przy elektrycznym:szok::szok::szok:Ja podczas ściągania się relaksowałąm!!! (medela swing)regulacja siły ssania ile wytrzymasz, tyle sobie ustaw. Do tego ma możliwośc przywieszenia do spodni, wkładasz baterie i mozesz pomieszać zupkę;-). Miałąm ręczny aventa, ale ból nie z tej ziemi....także nowiutki leży sobie schowany daleeeko. Jak ktoś chce to odsprzedam:tak::tak::tak::tak:

Hej, chyba nie będę oryginalna jak napiszę, że używam aventu ;-)
Najpierw kupiłam elektryczny baby ono, ale u mnie się nie sprawdził. Było z nim podobnie jak piszecie. Gdy był ustawiony na mocne ssanie, to bolało mnie, a gdy na lżejsze, to nic nie leciało. Przyznam,że skusiła mnie cena (150 pln). Teraz żałuję, że tyle na niego wydałam, bo obecnie są promocje na allegro i ręczny Aventu kupiłam za 99 pln :tak: I jestem bardzo zadowolona :happy:

Ostatnia edycja:
a ja też po cc i mnie elektryczny uratowal karmienie.. 3 dni dziecka nie widziałam i zaczęłam karmić dopiero w domu. wydatek jest spory ale polecam avent - iq- czyli elektrczny

Mam pytanie. kiedy mam ściągać pokarm żeby maluszkowi starczyło mleczka jeszcze zanim wyjde z domku? Czy mogę ściagać po trochu i mieszać sciągnięty pokarm? Np.wychodze jutro i dziś cały dzien po trochu ściągać bede do tego samego pojemniczka? tak można? I jeżeli wychodze na 5 godzin to ile mleczka tak około będę musiała ściągnąć synkowi? Pomóżcie..... Jestem swieżą mama:tak: i potrzebuje rady .

Ja jeszcze w szpitalu miałam problemy z lakatacją i z przystawianiem do piersi i zaczęłam uzywać lakatatora. Na początku z całego dnia zbierałam po 10 - 15 ml a teraz, po tygodniu jest to już 180 ml z jednej sesji. Połozna zaleciła, żeby pokarm ściągć w takich rytmach jak dziecko je czyli na początku co ok 3 godziny - mój synek od razu zaskoczył i budzi się na czas. Od razu po podaniu mu butelki idę ściągać pokarm. Na początku radziła system 77-55-33 czyli 7 minut z jednej piersi, 7 z drugiej, 5 z jednej i 5 z drugiej itd. teraz ściągam po 10 minut z każdej. Mikołaj ma 10 dni i je ok 80 ml co 3 godziny.
Pamiętaj, że podstawą sprawą przy karmieniu jest duża ilość płynów w organiźmie - mi kazano pić 3 litry dzienni i dopajam się jeszcze herbatka na latkację. Działa :o)

Ja również używam laktatora ręcznego Avent i jetsem zadowolona,co prawda uzywam go niezbyt często,ale jestem zadowolona i z prędkości ściągania pokarmu i z wygody.Dla mnie pasuje :tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry