reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

wielkie dzięki dziewczyny za rady :) pokarm udało się ściągnąć, pomógł ciepły prysznic i masaż, więc mogłam opuścić dom na dłużej nie wywołując paniki w oczach męża:) pozdrawiam ciepło

reklama
Ja używam elektryczny tufi i jest super. W szpitalu koleżanka miała medeli i chodził jak kombajn głośno a mój cichutko. A jak komuś mało leci to po prostu trzeba często przystawiać i to działa lepiej niż herbatki itd. Choć jak tego nie wiedziałam to piłam herbatki z rossmana i pomagały. No i tylko ten design rzeczywiście średni no ale to chyba mało ważne, bo cena powala :-D

ja miałam elektryczny z MEDELI. Polecam. jest cichutki a ściąganie nic nie boli.
potwierdzam jest świetny, dwa sposoby ssania. Najpierw stymulacja a potem ssanie. Siła ssania od bardzo delikatnych do dość silnych.Polecam dla osób które dośc często potrzebują odciagać mleczko. Warto:tak:

Mam Medela Mini electric. Polecam. Jest naprawdę świetny. Cały czas używam od porodu - prawie 6 tygodni. Mocno się już napracowal i jest niezbędny dla mnie.

Pozdrawiam Hania

Witam,
Ja już temat laktatora mam za sobą, ale używałam go ponad rok - od chwili urodzenia Kacpra aż do dwóch tygodni po ukończeniu przez Niego roczku. Jak najbardziej mogę polecić Medela Swing. Laktator wytrzymał cały rok - na początku osiem razy dziennie, potem siedem, sześć i tak aż do dwóch razy. Musiałam wymieniać końcówki, bo się zużywały, ale przy takiej intensywności ściągania to chyba normalne. I to nie jest chyba tak, że to zależy od laktatora ile ściągnie mleka. Jeśli nie ma mleka w piersiach, to najlepszy laktator nie pomoże. Jak moje dziecko trafiło do szpitala, to natychmiast ze stresu nie miałam pokarmu. Ale ściągałam i pobudzałam laktację, no i jak wszystko wróciło do normy ze zdrowiem Kapcra to i mleko się pojawiło. Dodam tylko, że przez cały rok - poza chwilami, o których pisałam wcześniej - nie dokarmiałam Małego mlekiem modyfikowanym. Nie było takiej potrzeby, bo pokarm ściągałam nawet w za dużej ilości. Do dziś mam zamrożone mleczko na wszelki wypadek.
Pozdrawiam

Mam Medela Mini electric. Polecam. Jest naprawdę świetny. Cały czas używam od porodu - prawie 6 tygodni. Mocno się już napracowal i jest niezbędny dla mnie.

Pozdrawiam Hania

Oj tak!! ja tez w 100% moge go polecic.. Napracowal sie na poczatku bardzo duzo (musialam sciagac duzo mleka i bardzo czesto ) i ani razu mnie nie zawiodl!!
Dodam,ze kupilam uzywany, wiec jak na drugiego uzytkownika spisal sie rewelacyjnie

reklama
Do góry