reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Agulka, u nas ostatnio jest to samo. Maciuś był już nauczony, że budzi się tylko raz na jedzenie. A teraz t i 3 razy w nocy jest pobudka. Jak dostanie mleczka to dopiero uśnie.

reklama
Hej Agulka!Nie jesteś osamotniona z problemem spania.!My też mamy ten problem od jakis 2 tyg,Leon budził się tylko raz koło 03.00 a teraz potrafi się obudzić 3razy i to z potwornym placzem.

Jeśli chodzi spanko to Matys zrobił poste pt. "Śpię na boczku". Ostatnio spał na boczku jak był malusieńki i spal bez ruszania się. Później o leżeniu na boczku nie bylo mowy,a od 3 dni sam kładzie się na boczek. Ciesze się z tego,bo tak bezpieczniej w razie cofki:-D

Justyna to u Nas Kubus spi wyłącznie na boczku :-) chyba miał niecałe 3 miesiące jak nauczył się obracać na boczek, ale nie potrafił wytrwać w tej pozycji i trzeba było mu podkładać kocyk pod plecki bo inaczej budził sie ciągle, a na boczku potrafił przespać całą noc. Przekładałam go tylko raz na jeden bok raz na drugi ze względu na kształt główki.

A teraz mały jest tak sprawny, że sam się obraca i spi :-) z resztą spi na tym samym boku co ja na lewym na prawym nie potrafie zasnąć i muszę mieć coś koło buzi jak Kubala.

Hej dziewczyny :)
Mój maluszek przestał spać 3 razy w ciagu dnia:szok: a dziś to dał popis i ten drugi raz spał 10 minut ...
Co do pozycji-śpi na brzuchu od jakichś 10 dni, zresztą sam sie na brzuch przewraca i nie pozwala sie kłaść na pleckach. Czasem, jak zaśnie w trakcie przewracania się na brzuch to śpi na boczku.;-)
Na samym początku kładłam go na boczkach (na zmianę), ale w wieku 6 tygodni zaczął spać tylko na pleckach.
Widzę, że i wy macie ten sam problem co my-Filip budzi się wiele razy w nocy-trwa to już jakiś tydzień i je minimum raz a czasem nawet 3 razy w nocy. Dotychczas spał od 19.30 do ok. 5 -karmiłam go i budził się ok 7.30 i jadł ok 9. A teraz budzi się nawet wtedy jak mu wypadnie smoczek, co gorsze nie może długo zasnąć-np do 20-20.30.:baffled:
Dziś dałam mu gęściarny kleik -może przetrwa noc??

Tygrysiatko może spróbujesz mu dać z rana jak widzisz, że zaczyna się wiercić mleczko to może pośpi trochę dłużej :-) ja tak robię i Kuba spi dwie czasem trzy godziny dłużej. Odpukać w nocy już się nie budzi od drugeiego miesiąca czasem zdaża się małe niespodzianki, ale to sporadycznie.

reklama
Do góry