reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

gagulec u nas też takie nocki z pobudka co 2 godzinki, choc dziś było inaczej ciekawe czy tak ju z zostanie (nadzieja matką głupich, ...). Ja też tłumaczę, że to wina zębów, ale u nas ani jednego nie widac.

reklama
30Agulka- o matko i córko wypluj te słowa, ze tak zostanie:crazy::crazy::crazy: U nas pierwszy raz tak spał w lutym- jak szły dolne jedynki- były takie 3 nocki. Powtórzył ze zdwojoną siła nocne wybryki jakieś dwa tygodnie temu-zaglądam w paszcze a tam górna dwójeczka sie ujrzeć światło dzienne. Męczyliśmy się tydzień czasu, później odrobina spokoju ale teraz dziasełka są pęknięte przy drugiej dwójce i jedynce górnej- to już będzie 6 zębów!!!!Także wytłumaczenia jak najbardziej trafne.

U nas sprawa spania wyglada tak: kapiemy sie ok 21, pozniej Patryk dostaje mleczko i zasypia (sam). Budzi sie tak jak ja czyli ok 6-6:30 i wtedy karmie go piersia, po tym albo zasypia na jakas godzinke-dwie albo juz wstaje (to zalezy czy my bardzo krzatamy sie po mieszkaniu). W ciagu dnia spi z reguly 2 razy po jakas godzinke. Jestem bardzo zadowolona z jego systemu spania.No moze moglby spac troche dluzej w trakcie dnia ale i tak jest aniolem ;-)

Witajcie! Maja jeszcze dwa miesiące remu potrafiła po kąpieli i cycusiu zasnąć sama w łóżeczku,o ile nie zasnęła na rękach,a teraz...:szok:W dzień śpi dwa razy po 30 min.,maksymalnie raz 30min.i raz 1,5 godz,a w nocy:-(śpi od ok.20.30 do 1.00 (albo i nie)potem zabieram ją do łózka(tak robie od zawsze)i prawie całą noc wisi mi przy cycku!Popłakuje nawet co 15min i muszę jej dać piers.Wcześniej budziła się dwa razy,najadła i spała,a teraz takie coś.Nie potrafi już sama zasnąć,tylko z piersią,a jak nie chcę jej dać tylko ukołysać to chisteria!Jestem zbyt miekka i jej ulegam:-(Mam nadzieję,że to na zęby,bo jeszcze żadnego nie ma:no:a ja juz ponad miesiąc czuję takie kłucie w miejscu górnej jedynki.Ile czasu takie zęby mogą męczyć zanim się pokażą?Myślę,że to one są przyczyną tych nocnych pobudek,ale to trwa juz 2 miesiące,a zębów nie ma.W dzien ciagle cos gryzie w nocy nie to może boli bardziej i dlatego chce tyle ssać?Moze to przynosi ulgę,albo zrobiła się takim cycusiem mamusi i tak juz zostanie?:szok:Kobietki co myślicie,czy Wasze pociechy miały może podobnie podczas ząbkowania?Ja nie wiem już co myśleć,męczą mnie już te noce,brodawki rano bolą,nie wysypiam się...
glitterfy144935732D34.gif
Zpz3p2.png

suwaczek.php

suwaczek.php

Basiu ja nie karmie piersią tylko butelką, ale z obserwacji mojego synka wiem, że okres ząbkowania jest chyba najtrudniejszym okresem w życiu małego człowieka ..... później podobno okres buntu dwulatka jest srtaszny :baffled: i wydaje mi się, że tak to mogą być zęby, ale z drugiej strony Maja może się przezwyczaić do takiego usypiania i spania i trudno ją będzie przestawić na poprzedni rytm. Tak wiec wg mnie już teraz powinnaś coś z tym zrobić. Polecam na bolesne ząbkowanie gel Dentinox i coś w syropku lub w czopku na uśmieżenie bólu:-D

Basiu nasze dzieci zrobiły sobie po prostu z cycusia smoczka;-) U nas mały w ostatnich czasach podobnie wisiałby cały czas na piersi- ale jemu już wyszły i nadal wychodzą zęby( 4 na raz):crazy:

reklama
Basiu, ja już karmię tylko raz w nocy (czasem też jeszcze raz rano), ale był czas, że synuś budził się w nocy 4 razy i też wisiał całą noc na cycku. Odzwyczaiłam go od tego. Ale wymagało to cierpliwości. Na szczęście nie trwało długo. Teraz budzi się ok. 0:30, daję cycka i ok. 4-4:30 daję oszukane mleczko. Mojemu małemu pomaga smoczek na zasypianie.

Do góry