reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

moj piotrek od trzech dni rano budzi sie o ok 7 30 (czyli godzine wczesniej niz zawsze), idzie spac o 9 i spi 40 minut, potem zasypia ok 12, 12 30 i znowu spi 40 minut i nie spi az do wieczora!!! :szok: i o dziwo wcale nie jest marudny! wrecz przeciwnie przebawi sie cale popoludnie. ale za to wieczorem pada jak mucha :-D. dzisiaj nawet calego mleka nie wypil. ciekawe czy bedzie spal tak samo dlugo jak zawsze czy sie wczesniej obudzi glodny.

reklama
Przez tą syfiaszczą pogodę nie idziemy na spacer,a wtedy Matys jest rozstrojony i marudny. Śpi jak chce. Dzisiaj domagał się cyca o 19 żeby zasnąć. No cóż,poddałam się. Zawsze kąpiemy go tak o 19.30 w rezultacie kąpany był godzinę później i zasnął dopiero co:wściekła/y:

Kurcze, nie dajesz oprócz mleka nic innego swemu maleństwu????????? Przecież jest już wystarczająco duże , by dokarmiac stałymi posiłkami.

Cześc Wam dziewczyny. Mój Adaś kąpany jest o 19.00 . Potem cycuś, kołysanka, buziaczek i kładę go do łóżeczka, gaszę przyciemnione światełko i wychodzę, a Aniołek zasypia. Budzi się około 23 czasem później i daję mu wodę do picia. Po dobrej godzince znów cycuś i odkładam do łóżeczka, śpi wtedy do 3 z minutami. podaję znów wodę, zasypia a później cycek około 5. Wtedy skarbek zaczyna rozmawiac i koniec spania. Aktywny jest tak do 7-7:30 wtedy tulimy się, śpiewam mu ulubiona kołysankę, on też sobie ją mruczy, kiedy oczka ma częściej zamknięte niż otwarte kładę do łóżeczka i zasypia. Drzemka max. do godzinki. Wstaję daję mu kaszkę łyżeczką na gęsto, popija soczkiem i bawi się do 11. Potem spacerek i palulu, albo w łóżeczku około 45min. Następnie zabawa i obiadek o 13:30. Około 15 spacerek albo spanie w łóżeczku. Budzi się po 45min. i zabawa do 19. Zanim cycuś po kąpaniu daję małemu jeszcze soczkek i jakiś deserek zagęszczony troszeczkę kleikiem ryżowym. Wczoraj dałam mu chrupki kukurydziane, ślicznie je zjadał.

Byłam u trzech lekarzy i mówią tak samo, by dawac małemu już stałe posiłki ( oprócz cycka czy butli). Dzięki temu można uniknac, by dzieci były niejadkami. Im dłużej samo mleko, tym większa niechęc do innych posiłków. Nikogo nie chcę urazic, tak wprowadzałam jedzenie mojej 4 letniej córci i nigdy nie marudziła, że czegoś nie chce jeśc. Każdy robi jak chce, ja tylko piszę jak jest u mnie.

Byłam u trzech lekarzy i mówią tak samo, by dawac małemu już stałe posiłki ( oprócz cycka czy butli). Dzięki temu można uniknac, by dzieci były niejadkami. Im dłużej samo mleko, tym większa niechęc do innych posiłków. Nikogo nie chcę urazic, tak wprowadzałam jedzenie mojej 4 letniej córci i nigdy nie marudziła, że czegoś nie chce jeśc. Każdy robi jak chce, ja tylko piszę jak jest u mnie.
z calym szacunkiem...ale ponowie pytanie Izabeli, do kogo piszesz?:szok:;-) bo po pierwsze my tu wszystkie juz dokarmiamy stalym posilkami a po drugie to watek o..spaniu.Wiec zapraszamy na watek 'gdy mleczko to juz za malo' lub glowny 'wrzesniowe mamy':-)

Aaaaaa SUKCES!!!! :-D Kuba zaczoł dłużej sypiać!!!! :szok: Tzn jak uśnie tak pomiedzy 20 a 21 to sypia do 6.30!!!! Wczesniej pobudka była o 5 rano :-D a tak mama ma dłuższy sen o półtorej godziny!!!!!

Jestem ciekawa jak to będzie po zmianie czasu :dry: czy nie zmieni mu się na nowo.

reklama
Noc to noc...choc juz moja wybudza sie o 5 rano....probuje ja przeciagnac w lozeczku do 6 ale ostatnio krzyczy...:-(
Dzis ja o 5 rano zabralam do mnie do lozka i zasnela na kolejne 2 godziny :szok: Wogole placze duzo przez sen, ale to tak jakby plakal naprawde i w zaden sposob nie moge jej uspokoic tak zeby jej nie wybudzic :szok:

I jak wstanie o 6 rano to idzie na jakies 30 min miedzy 8-9 rano, potem drzemie przed poludniem, potem mniej wiecej o 15 potem po 18 i okolo 21 idzie spac na noc... Te dzremki w ciagu dnia nie sa dluzsz niz 30min

CZY WASZE TEZ TAK SOBIE POSYPIAJA W CIAGU DNIA ???

I musze zaczac klasc ja do lozeczka zeby sama zaczynala zasypiac bo jak na razie w ciagu dnia zasypia na naszym lozku w sypialni podczas gdy ja jestem klo niej-ona dotyka mojej reki, twarzy... troche sie boje ze bede miala przeboje z nowa metoda usypiania.

Do góry