reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Olo też już świadomie się przytula i daje buziaki otwartą bużką, takie mokrasy:tak::-D Uwielbiam to!!
U nas jest podobnie i są to najcudowniejsze buziaki na świecie:tak::tak:
U nas jeszcze dzidzia w lusterku też dostaje buziole- mamy w drzwiach lustro, które jest po zabawie małego super oślinione:baffled::-D:-D

Dzisiejsza noc byla kiepska. Było za gorąco i mały cały czas się wiercił, siadał, przewracał na brzuszek, aż w końcu ok.24 się obudził i tak z godzinę łazikował po łóżku.
Donkat-jak to zrobiłaś, że Julitka zasnęła sama w łóżeczku??? Położyłaś ją tam śpiącą, czy sama bez problemów zasnęła?? Olo też śpi ze mną i mam wrażenie, że przez to jest bardziej niespokojny, każde moje przekręcenie się go wybudza, ale o łóżeczku nie chce słyszeć:szok::baffled:
Ha u nas jest taka 3 noc:angry::angry: za niedługo będę chodzić jak zombi;-)
Donkat ja powielam pytanie Shinead:sorry2:

reklama
Olo też już świadomie się przytula i daje buziaki otwartą bużką, takie mokrasy:tak::-D Uwielbiam to!!
Dzisiejsza noc byla kiepska. Było za gorąco i mały cały czas się wiercił, siadał, przewracał na brzuszek, aż w końcu ok.24 się obudził i tak z godzinę łazikował po łóżku.
Donkat-jak to zrobiłaś, że Julitka zasnęła sama w łóżeczku??? Położyłaś ją tam śpiącą, czy sama bez problemów zasnęła?? Olo też śpi ze mną i mam wrażenie, że przez to jest bardziej niespokojny, każde moje przekręcenie się go wybudza, ale o łóżeczku nie chce słyszeć:szok::baffled:

nie,nie, na razie ie zsypia tam sama, choc na terazniejsza drzemke prawie sie to udalo. jak na razie klade ja spiaca w lozeczku, albo usypia przy butli. dla mnie wielki sukces, ze przespi tam cala noc bez wrzaskow i wymuszania spania z nami. nie powiem, bo czasem zakweczy, ale wtedy dam smoka jak sama nie moze nzalezc i spi dalej. naprawde mam nadzieje, ze taki stan rzeczy juz zostanie na zawsze i dojdzie kiedys jescze samodzielne usypianie.
Shinead, a Olo w dzien gdzie spi, tez na lozku? julitka w dzien sypiala w lozeczku, wiec w sumie nie jest to dla nij obce miejsce

U nas w końcu jakiś postęp przy wieczornym zasypianiu- do tej pory był 3* cycuś- tzn. cycuś- mały zasnął, ja cycusia zabrałam; za jakieś pół godziny wołanie cyca, dyndanie, zabranie za 10-15 minut płacz o cycka i spanie do rana. Teraz jest kolacja, myju i szaleństwa na łóżku- skakanie po mamie, wspinaczka z przeszkodami, próby raczkowania, chodzenia itd.itd:-) Cały czas cycor na wierzchu:szok: i jak moje dziecko jest już znudzone zabawą zasypia z cycem w buzi, ja go wyciągam i koniec- mogę iść coś zrobić i mam spokój nawet do rana ( pomijam ostatnie 3 noce- bo coś wstąpiło w mojego syna i w nocy był cyc pilnie poszukiwany:baffled:).

. Teraz jest kolacja, myju i szaleństwa na łóżku- skakanie po mamie, wspinaczka z przeszkodami, próby raczkowania, chodzenia itd.itd:-) Cały czas cycor na wierzchu:szok: i jak moje dziecko jest już znudzone zabawą zasypia z cycem w buzi, ja go wyciągam i koniec- mogę iść coś zrobić i mam spokój nawet do rana ( pomijam ostatnie 3 noce- bo coś wstąpiło w mojego syna i w nocy był cyc pilnie poszukiwany:baffled:).

U nas tak samo, łącznie z cycochem na wierzchu:-D:tak::tak: z tą różnicą, że ja już nie wstaje i zasypiam z małym, bo nie wstałabym do pracy (wstaję ok. 5.50)

reklama
Zuzia już jakiś czas temu przestawiła się na jedną drzemkę trwa ok 2 godzin przez to chodzi wcześniej spać ok 19.30 ale bywa że jeszcze ok 17 jest śpiąca ale już jej nie kładę chyba że np do kogoś idziemy wieczorem i chcę żeby później poszła spać

Do góry