reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

PIerwsze w czym dzieci ew. robia regres to nocnik i samodzielne jedzenie, może dlatego mama była wyluzowana. Po co męczyć dziecko w spzitalu skoro wiadomo, ze to nie ejst normalna sytuacja?

reklama
Kasiek gratulacje dla Nadii! Brawo!!!

Vertigo nie przejmuj się!!! Jak mówi Magdusiek - luzik!!! Przecież nie wszystko na raz muszą nasze dzieciaczki robić!

BTW Olemu odwidziało się siadanie na "kibelku" :-( Ale nic to, kiedyś do tego dojrzeje!

Za to dzisiaj podpatrzyłam jak skubaniec odkręca sobie pastę do zębów - otóż wkłada zakrętką do buzi, rączkami przekręca całą tubkę, a jak poluzuje zakrętkę to już paluszkami odkręca do końca!

Super sa nasze dzieciaki! Nawet nie wiecie jaką frajde mi sprawia czytanie o nich wszystkich. :-)Ja wokół siebie nie mam koleżanek z dziećmi w tym wieku, wszystkie starsze.

A co do nocnika ja spróbuje troszkę treningu podczas majówki. A potem zobaczę. Napewno nie będę nic robic na siłe.:-)

Magdusiek pytalam sie tej Pani i ta dziewczynka w domu tez nie robi i smoka ma w dzien. Ja mysle, ze to sprawa indywidualna i kazdy niech robi jak uwaza.
Doxa to Nati moze podac sobie rece z Olinkiem, rowniez odkreca paste do zebow i musze go pilnowac bo by ja zjadl w duzych ilosciach. No i zaczela go interesowac niestety Nasza pasta.

moje dziecko zaczęło wczoraj na siebie mówić "niunia".
jak zapytam czyj jest np. teletubiś to mówi:" niunia"-oczywiście to nie wychodzi dokładnie niunia ale jakieś "niaunia" czy cos takiego! :-) :laugh2:

Pojechalismy dzis odwiedzić małą kuzynkę o 5 miesiecy młodsza od Nadi. Nadula jak zobaczyła chodzik to chciała ją do niego włożyć-choc nie wiem skąd wiedziała bo nigdy chodzika nie miała. Wzięła dziewczynkę za bluzeczkę i do góry. Nic jej nie zrobiła ale mama tej dziewczynki pogroziła mojej córci i swoja przytulała jakby została pobita:szok: przeżyłam szok.:eek:

bo niektorzy ludzie sa dziwni... nie wiem czemu uwazaja, ze dzieci moga sie dotykac jedynie przez szmatke i to na dlugosc palca, a to tez za wyraznym przyzwoleniem starszyzny... ;-)

I ja to sobie jeszcze myslę, że na takie warsztaty wychowawcze jak te o których wspominała kiedyś Dox, a na ktore ja teraz chodze to każdy powinien pójść jeszcze przed zajęciem w ciążę a niektórzy powinni jeszcze co rok je powtarzać. MOże by się czegoś nauczyli...

reklama
....moze jednak jakies warsztaty zwiazane z budownictwem, zeby eleganckim murkiem dziecie ode swiata odgrodzic...

Do góry