reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

moja też. Bierze jakąś "dorosłą" książkę do ręki i czyta "abcabcabcabc..." :)Spała dzisiaj u dziadków ale już powoli się przyzwyczaiłam i nie przeżyłam tak jak mała23 tylko się wyspałam jak należy. a teraz po parapety i jakieś ubranie na mój nowy rozmiar, bo się jakoś nie zrzuca a wieczorem na imieninki. pa!

reklama
Gratulacje!

a moja liczy 'raz, dwa, trzy' i rozumie co mowi. poza tym odroznia lewa i prawa strone. i spiewa Jozina z Bazin;-)

Strony u nas też odrózniane, zasługa zajęć na ktore Natalia chodziła od małego, już w wakacje pokazywała która ręka jest lewa, a która prawa, bo tylko na prawda dzieci dostają stempelki.
Liczenie do siedmiu, ale od jakiegos czasu omija trzy :-)
I hitem sa piosenki - zima zima zima i jestem sobie przedskzolaczek :-)

Natek liczy od dawna do szesciu, ale od niedawna ze zrozumieniem. Pozatym jak liczy np. zabawki myszki to odmienia poprawnie mowi dwie a jak sa np slonie to dwa.
Vertigo no niezle Tosia speiwa a Natek nasladuje taniec jednego z nich:-D
Od niedawna Tusiek mowi do mnie Maja albo Majisia, jest slodki.

no, no ależ pięknie się dzieciaczki rozwijają. Gratulacje dla wszystkich.
U nas z fajnych rzeczy to Olinek bezbłędnie rozpoznaje wybrane marki samochodów - na żywo, na zdjęciu, w TV, z przodu, z tyłu ... ostatnio jedziemy samochodem o on krzyczy "mamo patrz audi" - faktycznie jechało przed nami! Ma kilka marek już opanowanych i codziennie nowe poznaje, sam się dopytuje, gdy widzi nie znany mu samochód.

A jak u Waszych dzieci z lateralizacją? Mi się wydaje, że Oli jest wyraźnie już zlateralizowany na prawą stronę: i ręka, i noga, i oko, i ucho. Czytałam, że w wieku przedszkolnym zwykle następuje dominajcja jednej strony. Czy to oznacza, że jemu może się jeszcze zmienić, czy może u niektórcyh dzieci wcześniej to się ustala?

Doxa -ja mam wrażenie, ze od bardzo dawna Natalia preferuje prawą ręke itd. Pamiętam tez ten tekst, ze to w wieku przedskzlnym itd, nie wiem, moze u niektórych jest to tak silne, ze niemal od poczatku,a u niektórych nie i wtedy troszkę później jedna strona zaczyna dominowac? Pojcia nie mam.

No właśnie, mi też się wydaje, że u niektórych dzieci wcześniej widać która strona dominuje. A u Natali noga, oko itp. też prawe?

reklama
Do góry